neděle 17. listopadu 2013

Fotbal: Hodnotíme podzim (dopl.23.11.)

Není třeba nic zapírat: "Fotbalové kolínko", které bylo součástí dnešního účtování s podzimem, se neobyčejně vydařilo. Těšit mě to může dvojnásob, jelikož jsem Míšovi pomohl vynést patřičný hrnec po schodech do "Jedničky".
Přiznám popravdě, že jsem mezi klukama byl bezkonkurenčně nejstarší. Ale abych pravdu řekl, vůbec mi to nevadilo. Bavil jsem se výborně - ať s "vrstevníky" Karlem K., Jirkou, Robinem, tak s přísedícím Vaškem, nebo naproti sedícím Danem, který si pořád pamatuje, že jsem ho kdysi před léty vzal v Břežanech do školy!
Pokud to naše fotbalové naděje dneska zvládly až do konce, tak jsem byl moc a moc potěšen, jakou jsou partou. Všichni čekali, až přijde Čopek, fotbalovým "táhlem" byl Michal H., bavili se všichni. Já třeba jsem si uvědomil, že Peťa nebo Zdeněk jsou pro náš mančaft hodně důležití. Evžu nechám stranou, to je podzimní "King" našeho týmu! Rád jsem viděl Romana Š., Laďu, Cigiho i Žildu, Čížu a jiné, a Broňkovi děkuji, že nás seznámil se svou hodně sympatickou slečnou :-)! S Robinem, Jirkou a Karlem jsme probrali kde co a všem Topolčanovým a Himalovým patří dík za zajištění celé akce.
Šel jsem zavčas domů, neboť toto fotbalové utkání určitě nemělo jenom 90 minut.

Na dalekosáhlé rozbory, fungování a výkonu našeho týmu se necítím až tak dostatečně kompetentní. O fotbalu píšu, chodím na zápasy a svými skromnými silami se snažím mužstvu pomoci tam, kde to snad trošku umím nebo je toho v daný moment třeba.
Nejkrásnější zážitek letošní sezóny mám paradoxně ze zápasu, který jsem podrobil kritice chování jednoho fanouška a vlastně i zápasu, kde jsme zbytečně přišli o vedení a nakonec i o všechny body. Byl to zápas ve Višňovém. Choulili jsme se ve "vaťácích" a zimních čepicích ve větrném počasí na betonových stupíncích - Bohoušek, Martin a já! Když procházeli kolem "výběrčí daní", mrkli tak po nás a pravili: Hmm, tři důchodci, tak to bude za deset (už ani přesně nevím)! Tak to Višňovákům na usmířenou a k dobru.
Náš tým uzavře podzim na prahu víkendu. Já jsem si dnes připravil přehled našich podzimních střelců. Jestli mi to někde ulítlo, tak mě prosím opravte, či doplňte.
Po podzimu máme skóre 28:40
Božičtí střelci:
5 - Jan Szabó
4 - Evžen Egner
2 - Zdeněk Chrenovský, Petr Procházka, Patrik Šotkovský, Michal Topolčan, Martin Zedníček
1 - Jaromír Jandásek, Václav Poklemba, Roman Šebela, Roman Šob, Vlastimil Urban, Vlastimil Žilík
Jeden zápas jsme vyhráli kontumačně 3:0.

                Ladislav Nevrkla

         

9 komentářů:

  1. Jak si tak poslední dobou čtu Vaše fotbalové články, tak by mě fakt zajímalo co Vám ten Zdenek udělal :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Správný postřeh: Zdeněk je pro mě jedno z nejpříjemnějších překvapení podzimu! :-). Klidně napíšu i proč! (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. A jak ohodnotíte po dobré"pařbě"ty zvratky před lékárnou?Nechal bych je to uklidit frajery,ikdyž k takové věci se hlásit nikdo nebude,ale fotbal dobrej!

    OdpovědětVymazat
  4. To nebylo od fotbalistů,podobné dílo bylo i barem v kulťasu!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A je to tady obhajování akorát před kalturákem a zároven před lékárnou to bylo před 14 dny.Ted to bylo jen před lékárnou,Před kulturákem čisto!Nikdo se k tomu nepřizná,ale dotyčný se ještě chlubil frajer.Neodsuzuju ale mohl to "hodit"o kousek dál do trávy.

      Vymazat
    2. U kulturáku taky zvratky pár "fotbalistu"zavítalo i do baru

      Vymazat
  5. A ten řev do rana taky nic moc....

    OdpovědětVymazat
  6. A kdo to všechno uklidil?

    OdpovědětVymazat