úterý 26. listopadu 2013

Fotohádanka: Božická ulice v 60. letech

Tak po čase se opět podíváme do božických ulic v šedesátých letech. V celé republice to bylo období zvelebování a modernizace sídel, hlavně těch venkovských. Jednu z aktivit budovaných v rámci tzv. Akce Z vidíte na fotografii.
Kdo pozná ulici, popř. lidi na fotografii, má tuto stránku k dispozici.

        Ladislav Nevrkla

6 komentářů:

  1. Je to ulice ke hřbitovu, před domem Švancarových, dále je dům Procházkových, rodiny Žižkových a poslední dům Stupalových. Pár lidiček tu poznávám: muž v bílé košili - pan Koláček a paní zcela vlevo (ohnutá) je paní Švancarová, za ní stojící je pan Švancara a další muž stojící čelem k muži s kloboukem je pan Procházka . A není to aktivita v rámci Akce Z, ale je to "aktivita" lidí bydlících v té ulici při připojování společného vodovodu - pro upřesnění!

    OdpovědětVymazat
  2. A já měl za to,že se dělalo všechno v akci Z :-(.

    OdpovědětVymazat
  3. To je velký omyl. Žádné akce Z. Tehdy totiž měli lidé k sobě mnohem blíž a dovedli se i třeba přes nepříjemnosti domluvit a udělat kus práce pro sebe i sousedy. Takto byl vybudován společný vodovod jak v horní části této ulice, tak i v dolní části. Pak byli všichni spokojeni, že nemusí chodit pro vodu ke studni. (me)

    OdpovědětVymazat
  4. A ještě dodatek - tato část ulice byla "druhá" Rafanda. (me)

    OdpovědětVymazat
  5. Myslím,že je to u staré pošty naproti DD......

    OdpovědětVymazat
  6. V žádném případě to není u staré pošty, je to stoprocentně ulice ke hřbitovu. Není o čem diskutovat. Je to prostě "naše" ulice, kde jsme vyrůstali. (me)

    OdpovědětVymazat