čtvrtek 7. listopadu 2013

Když se řekne: U Stupalova lesíku

Dalším místem, po němž budeme společně pátrat, je lesík. Jméno (Josef) Stupal již dnes v naší obci nenajdeme, ale včera jsem zrovna zaslechl jednu paní, jak toto označení použila.
Takže, zkusme zalovit v paměti a sdělit ostatním, kde se Stupalův lesík nachází.

                                                             Ladislav Nevrkla

                                                                       

5 komentářů:

  1. O Stupalovém lesíku slyším poprvé. Snad to mohl být větrolam, který se za jejich domem nacházel, protože za jejich domem žádný lesík nebyl. Snad tak byl pojmenován nějaký, který byl směrem dále, směřující k trati. Jinak o něm slyším poprvé. Stupalovi bydleli v posledním (dnes vyhořelém) domě po levé straně v ulici ke hřbitovu. Pan Stupal hrával v kostele na varhany (jinak velice dobře na tahací harmoniku) a jeden z jeho synů studoval teologickou fakultu, kterou ukončil, ale "sběhl"....

    OdpovědětVymazat
  2. Směr po panelce... (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Směr k panelce.... to určitě hodně lidí pochopí, hlavně Ti, kteří už v Božicích trvale nebydlí.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak lépe: od hřbitova k Novému rybníku. (lan)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak je to přesně tak, jak je to napsáno v prvním příspěvku. Od hřbitova směrem k Novému rybníku, takže kolem větrolamu. Ale nikdy se tam neříkalo - Stupalův lesík. To vím jistě. Do r. 1988 žádný takový název nebyl. A to vím jistě, hlavně proto, když v té ulici ještě ke všemu bydlíte. Kdo s tímto názvem přišel? To by mne opravdu zajímalo.

    OdpovědětVymazat