pátek 8. listopadu 2013

Listopadové křeslo pro hosta v domově důchodců

V listopadovém Křesle pro hosta usedl tentokrát Mgr.Ladislav Nevrkla. S využitím dataprojektoru prošel s klienty božického domova důchodců historii i současnost místa, kde klienti tráví svůj podzim života.
Procházku zahájil drobnostmi a raritami, mezi nimiž byla, jak sto let stará fotografie Lurdské kapličky v zahradě domova důchodců, tak krásný kohoutek a jeho dvě partnerky z jednoho dvorku na božické Kolonce. Zaplněná aktivizační místnost se při těchto snímcích  i doprovodném slově rozzářila úsměvy ve tvářích pozorných posluchačů. Přes několik ekologických zajímavostí, snímků řady míst v Božicích s tím, jak vypadaly dříve a jak vypadají nyní, a též připomenutím záslužné činnosti božického kina, jsme se přiblížili k závěru. Ten byl vyplněn málo známými snímky a povídáním o svěcení nových zvonů v božickém kostele v roce 1957. To byla parketa také pro pana Oldu, který toho o kostele a jeho historii doopravdy hodně věděl a s chutí se o své poznatky podělil s ostatními.
V příjemné atmosféře jsme se tak po hodince toulek božickou minulostí i přítomností vrátili zase do reality a společně jsme si prohlédli pěkné výrobky v aktivizační místnosti domova.

                           Maky



1 komentář:

  1. Pane Nevrkla, moc Vám děkujeme. Kolektiv aktivizace DD Božice.

    OdpovědětVymazat