pondělí 19. května 2014

Fotbal: Břežany jsme jasně přejeli (dopl.19.5.)

Všechny naše víkendové zápasy se nesly na vítězné vlně, a tak jsme tentokrát maximálně spokojení. Důležité body jsme získali v III.B po jasném vítězství nad Břežany v poměru 4:0.
Muži III.B:
Božice - Břežany 4:0 (4:0)
Po výborném výkonu v 1. poločasu, bojovnosti a dobré taktice ve 2. půli jsme zaslouženě získali cenné 3 body. Hosté zlobili pouze v první čtvrtině zápasu. V ní však inkasovali v 15´po pěkně nahrávce "na penaltu" a Honza Szabó se trefil do branky - vedli jsme 1:0.
Břežanský pětiminutový tlak jsme ustáli, Sláva důsledně sledoval míč a v 26´ po špatném zákroku hostujícího gólmana dal zblízka na 2:0.
Ve 34´ byl pronikající Honza Sz. ve vápně faulován a penaltu bezpečně proměnil Sláva Urban na 3:0.
Naši dnešní střelnici zakončil ve 39´ Vlasta Žilík, který si pěkně naběhl na centr před branku a míč umístil doprostřed branky na 4:0.
Našemu týmu prospěly změny v rozestavení a Roman na stoperu byl dneska dle mého skromného názoru naším nejlepším hráčem. Za bojovnost si však pochvalu zaslouží celý tým.
Naše sestava: Michal Hrubý - Broněk Horáček, Roman Šob, Petr Horký - Zdeněk Chrenovský - Petr Procházka, Evžen Egner, Michal Topolčan, Vlasta Žilík - Sláva Urban, Honza Szabó. Střídali: 55´ Vojta Maruštík Slávu Urbana, 81´ Laďa Sedláček místo Honzy Szabó a 86´ Jiří Škrabal Michala Topolčana.


K zápasu jsem si udělal pár poznámek, tak ještě malé doplnění:
V rámci našeho ostrého nástupu poslal Sláva míč poprvé na branku hostů, těsně vedle levé tyče.
Náš tradičně spolehlivý gólman Michal ukázal své umění v 6´ a 10´.
Dobrou příležitost měl Sláva ve 12´, pálil z otočky, ale asi zbytečně brzo a do gólmana.
Ještě před naší první brankou střílel Vlasta Ž. z 25 m vedle.
Největší šanci hostů v celém zápase zlikvidoval bravurním zákrokem Michal v 18´. Za pár minut po naší druhé brance mohl zvýšit Petr Procházka ve 29´, ale jeho střela orazítkovala tyč.
Hráči i my diváci jsme si ve 2. p. říkali, že by zápasu slušel výsledek 5:0. Bohužel jsme se mezi tyče již netrefili. Přitom nějaké příležitosti k tomu jsme ještě měli: VPK v 51´ po faulu na Slávu těsně před vápnem, další VPK v 57´ a následný roh, střela Honzy Sz. (dneska velkého bojovníka) nad po pěkné akci v 60´. Taky v 65´ po Romanem perfektně rozehraném VPK lízla Evženova hlavička pravou tyč! Výborný dojem v nás divácích zanechal i střídající Vojta Maruštík! K 66´ jsem si u něho poznamenal: Další pěkný centr Vojty ...
Břežany postupně vynuceným střídáním 3 hráčů zvýšily věkový i váhový průměr svého týmu, ale neměli tentokrát ani na zkorigování nepříznivého výsledku. Přesto i značné množství jejich příznivců jim zůstalo věrných až do konce zápasu. A to je taky pozitivní zpráva!
Diváků se na toto derby sjelo velké množství (kromě domácích i hodně diváků z Čejkovic a Borotic) a vytvořili velmi dobrou, místy i bouřlivou kulisu! A obešli jsme se bez  skandalizování známé "finské posily"!
                                              Ladislav Nevrkla









Dorost:
Božice - Olbramovice 3:1 (3:0)
Góly: Šob Radek 2, Maruštík - Ondráček

Mladší žáci:
Božice/Mackovice  -  Troskotovice/ Vlasatice  13:5 (6:1)
Naši střelci: Balcar 9, Zapletal 2, Beníček 2
              (lan a jč)

3 komentáře:

  1. a co golman pane redaktore(máme o něj zájem) ???? a váš názor na vašeho stopera bere úplně stejně i váš golman hrál prý výborně a má velkou budoucnost, každý zápas mluvím s vaším gološem a roman je výborný sledujeme ho :-) ale ještě mu dáme sezonu čas :-) HODNĚ ŠESTÍ VÁM PŘEJE Adam B, TJ Slavoj Velké Pavlovice

    OdpovědětVymazat
  2. No, nevím, jakou radost bude mít z vašeho příspěvku vedení našeho mančaftu :-)?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdraví můžem bejt v klídku :-D Adam nas jen zlobí maj dobrej manšaft nás nepotřebují :-) co by jsme tam dělali hrají myslím 1.B . Roman možná,ale ten by nešel a já bych tam neměl co dělat :-D Michal H.

      Vymazat