neděle 26. dubna 2015

Moravská rodina: Božice na vlnách ČRo Brno. Už v pondělí 27.4.2015!

Velké pocty se dostalo obci Božice: Byla oslovena Českým rozhlasem Brno v rámci programu Moravská rodina a vše, co pro nás paní redaktorka společně s božickými představiteli obce i božickými občany připravili si můžete během pondělka 27.4.2015 od časného rána až do pozdního podvečera poslechnout.
Myslím, že je to docela zajímavý - byť neplánovaný - příspěvek v rámci mnoha letošních božických výročí. Tak nezapomeňte a nalaďte si ČRo Brno v pondělí 27.4.2015 po šesté hodině, během dopoledne, odpoledne a po 17 hodině vám starosta obce Karel Hala nechá zahrát pěknou písničku. Všem rodákům, současným i bývalým občanům i všem, kteří mají kraj kolem Božic a Božice samotné rádi. Vždyť jsme přece  všichni "jedna velká moravská rodina".



                (lan)

8 komentářů:

  1. MORAVSKÁ RODINA A V BOŽICÍCH.........KRÁSA....???!!!

    OdpovědětVymazat
  2. A proč ne?Každý proto musí něco udělat. Kdo se chce chovat tak se chová.Kdo ne at se nad sebou zamysli..Hned aby to někdo takto nekomentoval.A paní Hrdličkove a ostatním držíme pěstí. ..

    OdpovědětVymazat
  3. Stihl jsem ranní pověst O strašidelném lesíku a v poledne Míru Beneše s povídáním o božických hasičích. Zvládl to bravurně :-)! (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. Stihl jsem všechno, bylo to vše dobré, ale nejlepší bylo opravdu povídání Miroslava Beneše. Teď jsem schválně čekal na písničku slíbenou starostou údajně pro všechny občany a byl jsem maximálně zklamán. Začal docela dobře tím, že hodně občanů se do Božic přistěhovalo z různých koutů republiky a proto tedy vybral písničku z Vlčnova - Horňané-Dolňané, přitom z Vlčnova pochází právě jenom nyní rodina pana starosty. To mne tedy hodně zamrzelo. Podle mne měl vybrat něco, co by se hodilo pro všechny občany. Myslím si, že nebudu sám, který nebyl s tímto výběrem spokojen. (Jan)

    OdpovědětVymazat
  5. Protože jsem byl osloven neznámým (Janem), ohledně písně v rozhlasovém pořadu, nezbývá mi než reagovat na její poznámku ohledně výběru muziky. Možná si všimnete, že píši o ženě. Samozřejmě, že je mi jasné o kterou paní se jedná, ale pokud ji baví podepisovat se různými přezdívkami, případně psát v mužském rodě je to jen její problém. Není pravda, že do Božic se z Vlčnova přistěhovala jen jedna rodina, já sám vím minimálně o dalších třech, například Váš spolužák František Vlk měl rodiče z této obce. Co se týká výběru písně měl jsem úplně jiný návrh (některou píseň od Karla Kryla), v tomto pořadu se však musí vybrat jen dechovka nebo cimbálka a tak jsem nechal zahrát uvedenou píseň. Karel Hala, starosta obce.

    OdpovědětVymazat
  6. Seznam úplně prvních rodáků z Božic a Českých Křídlovic, ročník 1946: Ladislav Látal, Ladislav Gazdík, Vlasta Crhonková, Josef Šenkeřík, Anna Fojtíková, František Oslzlý, Jindra Waasová, Ludmila Bernatová, Jaroslava Dekarliová, Jiřina Vařáková, Jana Blatná, Marie Černá , Zdena Černošková, Marie Kotková, Miroslav Zavadil, František Vlk, Jan Kučera, Jana Němcová Marie Machalová, Marie Egnerová, Miroslav Koláček, Jiří Široký, Jaroslava Vytlačilová, Jaroslava Kubová, Slávka Strnadová, Jiří Karban, Věra Fňukalová, Jana Mahdalová, Karel Zástěra, Antonín Mahel, Alois Dvořák, Miroslav Polášek, Miroslav Ryšavý.

    OdpovědětVymazat
  7. Chtěla bych upozornit, že jste jaksi zapomněli na rok 1945. V červenci 1945 se narodila Jana Mišunová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, že i pár rodáků se narodilo již v r. 1945. Určitě se ještě někdo najde.

      Vymazat