sobota 31. října 2015

Fotbal: Hevlín je prostě nejlepší! Omluva M. Štyksovi

Dva kohouti na jednom smetišti
Samozřejmě že nám to nedalo a v sobotu po půl druhé jsme skočili do auta a jeli do Hevlína. Když se hraje o podzimního půlmistra, chtěli jsme být u toho. Zápas nás sice trošku zklamal, ale nelitovali jsme toho, že jsme do Hevlína jeli.
Hevlín - Hostim 7:1 (3:0)


Popisovat zápas nemá moc smysl. Hevlínští byli prostě pány na hřišti (snad kromě úvodních tří minut) a podívat se na fotbalové umění Stanislava Pechala, Miroslava Štykse, Jakuba Hycla, Jana Šilingera či Rostislav Szajka (i když si dal nešťastného vlastence), to stálo za tu vlhkou lavičku!
Původně jsem chtěl trošku kriticky psát o Miroslavu Štyksovi, ale naši chlapi, kteří byli na utkání se mnou, mě vyvedli z omylu. Jeho práce s míčem, jeho tah na branku, to nemá chybu. Původně jsem napsal, že mě zamrzelp jeho "čelo". Ale byl jsem upozorněn na omyl. K faulu za zády rozhodčího ("čelo") se snížil jiný kvalitní fotbalista taky Miroslav, ale Sýkora!!! Ještěže si toho všimlo vedení domácího týmu a okamžitě po tomto incidentu stáhlo M. Sýkoru ze hry. Že by se nechal rozhodit nějakými neproměněnými gólovkami? Ty mu bravurně vychytal jinak nepříliš jistý hostimský gólman Petr Dohnal.
Domácí fanoušky i nás diváky nejvíc překvapil (a zaujal) střídající hevlínský hráč Teodor Petinis. Fakt dobrý!!!
Hostimští nás dneska  upřímně řečeno zklamali. Nastoupili sebevědomě a hru hned na začátku otevřeli. Studená sprcha, která přišla ve 4´ po rohovém kopu, je tak zmrazila, že už do konce zápasu neroztáli. Když pak přišly dva propady hostimského stopera, bylo o zápasu rozhodnuto. Rychlý vlastenec na začátku druhé půle sice věstil mírné zdramatizování, to však Hevlínští nedovolili a brzy  poté ukázali, kdo bude dneska na hřišti pánem.
Přesto nás jeden hostimský hráč zaujal, a to hráč č.10 Jiří Plíšek. Toho bychom na hrot našeho útoku koupili hned! Nejméně třikrát se blýskl i gólman Dohnal, měl to dneska moc těžké. Našli by se i další hráči - A. Písařovic, P. Straka nebo Petr Kunst, ale jako orchestr dneska Hostimští zklamali.
Stínem zápasu byly nesportovní zákroky proti Petrovi Kunstovi, které ovšem výborný sudí Holík nemohl vidět, protože se odehrávaly mimo záběry kamer. Měl je však asi registrovat pomezní a dát mu vědět. První scéna se odehrála před našima očima, když dal hevlínský hráč facku P. Kunstovi! Jen to mlasklo! Ty, ty, to se nedělá. Takový hráč a toto????
Podruhé měl zkrat M. Sýkora, který dal "čelo" témuž hostimskému hráči, když se šel pomstít za strkanici mezi jiným hráčem Hevlína a P.Kunstem! Jak už jsem výše uvedl, Hevlínští rychle pochopili, že Sýkora je na vylití a tak ho okamžitě stáhli na lavičku!!!
Hevlínští i hostimští fans byli slyšet a byli bezproblémoví. Dokonce jsem slyšel po skončení zápasu poděkování hostům z hevlínského kotle: Hostim, děkujem!!! A hevlínské popěvky během zápasu poslouchám rád!!! Dokonce mi nevadí ani pyrotechnika, když nepadá na hřiště! Fotbal má aspoň atmosféru.

Čekali jsme vrcholný okresní fotbal, ten bohužel nebyl. Hostim na soupeře nestačila, ovšem toho, že jsem na zápas jel nelituji. Především v podání Hevlína jsem viděl kvalitní fotbal a řekl bych, že s takovým týmem, ať Hevlín v příští sezoně reprezentuje znojemský okres v krajské soutěži. Mají na to.

                   (lan)






2 komentáře:

  1. Omlouvám se za "překlep" Miroslavu Štyksovi. Ten nesportovní "úlet" patřil jinému hevlínskému hráči. Je to už opravené i v komentáři k utkání. Děkuji pozornému čtenáři za upozornění na chybu! (lan)

    OdpovědětVymazat