neděle 4. října 2015

Noviny Niva, noviny, jak mají být!

Tak jsme se konečně dočkali. Čeho? No toho, že společný magazín obcí DSO Niva, má zase po dvanácti třinácti letech společnou linku a hlavně má všechno, co se od takového periodika očekává. Svůj podíl na tom mají všichni, kteří Noviny Niva dávají dohromady a těm, kteří tam dodali své příspěvky.
Ve druhém letošním čísle prostě nic podstatného nechybí, naopak je tam téměř vše podstatné, co se v mikroregionu i v jednotlivých obcích událo. I skladba jednotlivých příspěvků je pro současnou dobu vhodná a přehledná. Nechybí bohatá fotogalerie a nechybějí ani články k zamyšlení.
Začíná se od příspěvku MAS Hrušovansko, pokračuje tradičně výborné duchovní zamyšlení Rudy Žilíka, pokračuje zpravodajstvím z jednotlivých obcí a končí stránkou reklamní.
Drobnosti, které tentokrát chybějí, už příště chybět nebudou. Týká se to třeba společenské rubriky. Doby, kdy se kolem tohoto tématu chodilo jako kolem horké kaše, už jsou doufám naštěstí pryč, a tak jsem přesvědčen, že v letošním posledním čísle už bude společenská rubrika součástí zpravodajství všech obcí Nivy. Mám zprávy z božické radnice, která se zařazením této rubriky rovněž počítá. Náplň rubriky může být rozmanitá a není nikým a ničím určená, jak dokládají i snímky z aktuálního čísla NN.
Taky chybějící informace z břežanské základní školy k zahájení nového školního roku budou určitě doplněny. Přitom z břežanské školy je jinak v NN zpráv velmi mnoho (řada z nich by však mohla být spíš ve školním časopise).
A určitě by fanoušci Břežan, Čejkovic a Velkého Karlova přivítali, kdyby v NN bylo pravidelné fotbalové okénko i z těchto obcí. Tak jako je vyplňujeme my v Božicích. Rádi si o fotbale u sousedů počteme, i když se jim někdy třeba tolik nedaří.
Osobně mě velmi zaujalo téma, kterému se ve svém příspěvku věnoval božický starosta Karel Hala. Tomuto tématu - nakládání s odpady - se budeme věnovat častěji i na tomto blogu.
A přeci jenom jedna připomínka k božickému bloku příspěvků: mohla tady být zmínka + fotografie z letošních hodů a zmínka + fotografie z otevřených sklepů. Já vím, psalo se o tom podrobně v Božickém zpravodaji, ale ten si v Břežanech nebo v Boroticích málokdo přečte. Tak příště. Obě akce mají "nadobecní" charakter.
                      (lan)





4 komentáře:

  1. Budou Noviny Niva též zpřístupněny na internetových stránkách Obce Božice?

    OdpovědětVymazat
  2. Doufejme, že ano. Normálně všude na stránkách obcí to tak je. V Božicích bohužel zatím ne, což je škoda. (me)

    OdpovědětVymazat
  3. Poslal jsem dotaz na kompetentní místa, takže odpovím, až budu vědět :-)! (lan)

    OdpovědětVymazat
  4. Zpráva z božické radnice: Obojí řešíme a v brzké době budou zpravodaj i Noviny Niva na webových stránkách.

    OdpovědětVymazat