neděle 25. října 2015

Proč Agrofert zničil sedlákovi pole u V. Karlova aneb Proč Babiš ničí Radu?

Dnešní vydání serveru ECHO.CZ přináší materiál, který má vysvětlovat, proč společnost Agrofert, vlastněná ministrem financí A. Babišem, zničila v létě pole u Velkého Karlova sedlákovi Bohumíru Radovi. Předpokládám, že tento materiál bude i součástí pátečního vydání tištěného týdeníku ECHO, který se dá koupit i v božických trafikách za 42 Kč.


Spor mezi pány Babišem a Radou  se tak posouvá a zdá se, že Andreje Babiše, který jinak i svého předchůdce M. Kalouska "splachuje" mávnutím ruky, velice trápí a ve spánku tlačí a děsí jako černá můra.
No nic, počkáme si, kam se případ stočí a jak se bude dále vyvíjet.
Jen jsem se díval, že krátce po otištění se do diskuze zapojilo přes 70 čtenářů.

             (lan)


4 komentáře:

  1. Slavný Rada, je také pěkný podrazník: "Bohumír Rada nakonec větru a dešti neporučil, Agro Jevišovice bojuje o holé přežití

    23. 06. 2010 – 8:38

    Zemědělský boss Bohumír Rada byl velkým vizionářem. Pustil se do podnikání na půdě v Rumunsku a na Ukrajině, nechal bez stavebního povolení postavit největší a možná i nejsmradlavější bioplynovou stanici v Evropě. Stavební povolení nemá ani na evropské poměry obrovská krokodýlí farma, v níž pobývá zhruba 230 krokodýlů nilských. Většina těchto aktivit přispěla k tomu, že akciová společnost Agro Jevišovice (ještě nedávno družstvo Agrodružstvo Jevišovice) propadlo do obrovských dluhů a mínusu.

    Loňská ztráta ve výši 256 milionů korun je v historii Jevišovic bezprecedentní. Cizí zdroje překračují 900 milionů, na bankovní úvěry připadá 450 milionů. K tomu je třeba ještě „přičíst“ ručení za úvěry dceřiných společností, což představuje nějakých 185 milionů. I tyto dcery si loni vedly velmi špatně. Zevo, které provozuje bioplynku, prodělalo 52 milionů, AGD Jevišovice Slovakia 26 milionů, SAK šest milionů a Citonice Agro také šest milionů. Vzhledem k miliardovému obratu, je zadlužení enormní. „Firma má značné množství splatných závazků,“ píše ve své zprávě auditor Jevišovic." Takže jak vidíte, má také máslo na hlavě.

    OdpovědětVymazat
  2. Ale nikdy by jako správný sedlák nepostříkal pole s úrodou roundapem!!! Na to pan Babiš najde jen těžko odpověď. Tohle skutečný hospodář prostě NIKDY neudělá!!! Howgh!!!

    OdpovědětVymazat
  3. Ano souhlasím, správný hospodář by to toto neudělal, ale jelikož to není správný sedlák, nýbrž tzv. podnikatel, tak si to mohl klidně udělat sám, počítaje, že se na nic nepříjde a Babiš mu to bude muset zaplatit. Bohužel se podle všeho zmýlil. Současní zemědělci nejsou ti správní sedláci, jak to bylo dříve, ale spíš, jak se píše výše zemědělští bossové a těm jde jenom a jenom o peníze. Nezastávám se Babiše, ale Radovi nevěřím snad ani ten nos mezi očima. Vím o kom píši.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak se raději podíváme na Klusákův film o poctivém a nevinném Andrejovi :-)

    OdpovědětVymazat