neděle 18. října 2015

Sobotní fotbaly přinesly vzrůšo (akt. Hevlín - Dobšice B). Trest pro trenéra Dudu (akt.22.10.)

Kvůli nachlazení jsem včera minul, jak zápas našeho dorostu doma s Rakšicemi, tak i zápas OP v Hevlíně. Zatímco o božickém utkání mám aspoň svědectví očitých svědků, zápas v Hevlíně vzbuzuje  ve čtenáři zápisu o utkání rozpaky a vyvolává otazníky. Uvidíme, jestli se během dne dozvíme více.

Dorost: Božice - Rakšice 1:0 (0:0). Jedinou a to ještě vítěznou branku dal Roman Šob.
Přímý souboj o druhé místo v tabulce jsme měli po celý zápas ve své moci. I přes oslabení v podobě zranění Karla Vávry a s Romanem Šobem až od 46´ v sestavě jsme byli v utkání lepší. Přehrávali jsme zbytečně nervózní hosty ve všech směrech. Rozhodnutí padlo v 66´, kdy si střídající Roman (tentokrát netradičně vytvořil útočnou dvojici se svým bráchou Radkem-Messim) převzal dlouhou přihrávku z naší půlky, míč potáhl, zpracoval a přeloboval hostujícího gólmana.
Nervózní hosté pokřikující na hřišti po celý zápas se s takovým vývojem nemínili smířit a to se promítlo i do události v 72´. Náš záložník Tomáš Tóth se snažil předsunutou rukou zabránit průniku hostujícího hráče Zámečníka. Ten na to reagoval postrčením, Tomáš mu to podobně oplatil a na to hráč Zámečník reagoval fackou do tváře našeho Tomáše. Tomáš dostal ŽK za oplácení, Zámečník ŽK už měl z 36´, dostal ČK za hrubé nesportovní chování, udeření soupeře rukou do obličeje v přerušené hře a musel pod sprchy.
Zápas se pak dohrával v nepříliš příjemné atmosféře, protože ani rakšičtí diváci se s vývojem a výsledkem zápasu nemínili smířit. Trošku mě to překvapuje, jelikož před týdnem na zápase OP jsme měl z rakšických diváků dobrý dojem. Asi není každý týden posvícení.
Zápas řídil velmi dobře Lubor Nikolai.

Zápas OP: Hevlín - Dobšice B 5:2 (1:1)
Podle zápisu o utkání to musela být docela mela a teď zpětně mě mrzí, že jsem si nenatáhl "jégrhózny" a nejel se do Hevlína podívat. Zápas jsem sledoval jenom podle počítače, a tam se objevilo po první půlce, že už v 1´ si dal domácí gólman vlastní branku. Pak prý měli ve 4´ domácí vyrovnat a v 6´ už měli vést 2:1. Tady ty údaje jsou bez záruky, protože po utkání časem zmizely a byly nahrazeny těmi aktuálními.

Podle zápisu na webu byl brankový průběh tento:
4´ 1:0 Hycl Jakub
5´ 1:1 Syrový Roman
54´ 1:2 Syrový Roman
63´ 2:2 Štyks Miroslav
71´ 3:2 Pechal Stanislav (pen.)
74´ 4:2 Pechal Stanislav (pen.)
86´ 4:2 Pechal Stanislav (pen.)

Co se dělo v utkání jiného, zatím nevím. Ale takový divoký průběh, nařízení tří penalt a zmatky kolem zápisu, to taky o něčem svědčí. Zkrátka letošní účastník okresního přeboru z Hevlína působí tak nějak zvláštně. Když k tomu připočtu podivné řízení zápasu Božice - Hevlín, nemám z toho (a bohužel nejen já) vůbec žádný dobrý pocit. Jediný, kdo s tím momentálně asi může něco udělat, pokud  by měl pocit, že něco nebylo v pořádku, jsou zástupci Dobšic. Museli by vznést protest. Zápis o utkání není v této chvíli ještě uzavřen. Pokud to neudělají, jsou všechny spekulace zbytečné.
Zápas řídila trojice rozhodčích: Studénka - Kolesa, Vařacha. Z toho je patrné, že i KR dávala tomuto zápasu velkou důležitost.

Jestli budou nějaké protesty nevím, ale zato na našem utkání jsem zaslechl leccos k utkání v Hevlíně. Tak podle očitého svědka byly všechny tři penalty nařízeny správně a byly opodstatněné.
V zápase mělo dojít navíc k incidentu na lavičce Hevlína, když tam jeden funkcionář chytil pod krkem jiného hevlínského funkcionáře a musel být vykázán z  hřiště Tak možná přeci jenom bude co řešit.

Doplnění:

                   (lan)

4 komentáře:

  1. Ze zápisu STK k utkání Hevlín - Dobšice B: 5. Utkání A1A1104 Hevlín – Dobšice B – vykázán z lavičky trenér Hevlína Duda Oldřich ID: 68060481 za napadení zdravotníka Hycla Milana ID: 62120190 – bylo prokázáno, že chytil oběma rukama pod krkem výše jmenovaného zdravotníka Hevlína. Došlo k cca. 2 minutové šarvátce. Na popud AR1 došlo hlavním rozhodčím prostřednictvím kapitána domácích a HP k vykázání trenéra. STK výše jmenovaný
    přečin projednala a navrhuje DK udělit finanční postih a zastavení činnosti trenéru.
    Hevlína.

    OdpovědětVymazat
  2. Trest pro trenéra Hevlína O. Dudu - viz rozhodnutí DK OFS. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Co pohledával pan Duda na hevlínské střídačce v neděli v Hrádku????

    OdpovědětVymazat
  4. Na stránkách OFS jsem našel rozhodnutí DK z 22.10.2015: DK FAČR ukládá trest zákaz výkonu trenéra a zákaz vstupu do prostoru hřiště ve všech funkcích na 8 soutěžních utkání od 18.10.2015. Tak snad to platí. (lan)

    OdpovědětVymazat