neděle 20. prosince 2015

Adventní Noviny Niva na pultech prodejen (dopl.21.12.)

Mezi pány starosty chybí Jana Surovcová,
starostka Břežan. Zleva: Ing. B. Prudký, J.
Vitouch, M. Sedlačík,  V.Balcar, Zd.Bobok
 a K. Hala
Poslední letošní číslo Novin Niva 3/2015, společný magazín sedmi obcí DSO Niva, se právě objevily na pultech našich vybraných prodejen. I toto číslo má dobrou skladbu a přináší nejednu důležitou informaci z radnic jednotlivých obcí, tak i řadu reportáží z akcí a dalších zajímavostí.


V "božickém okénku" je stěžejním materiálem příspěvek  předsedy představenstva družstva COOP Mor. Krumlov Ing. Františka Šlapanského nazvaný Zveme vás do nově zrekonstruované prodejny COOP v Božicích. Uvádí zde také hlavní důvod letošní rozsáhlé rekonstrukce božické prodejny: Prodejna patří dlouhodobě mezi velmi dobré a úspěšné prodejny družstva COOP (dříve známé jako SD Jednota) a tím samozřejmě dělá COOPu dobré jméno. Na tom má rozhodující podíl kolektiv prodejny vedený paní Janou Zedníčkovou. Za to se vedení družstva prodejně a hlavně zákazníkům odvděčilo novinkou, kterou je prodej výsekového masa. Pochvaly se dočkal i Obecní úřad Božice za rozšíření parkovací plochy před prodejnou.
Taky zde najdete  příspěvky Nové dětské hřiště a Rekonstrukce (toalet v ZŠ) se zdařila.

Další obce, které jiné tištěné médium nemají, využívají Noviny Niva jako svůj Zpravodaj, a proto je jejich zpravodajství bohatší. Zaujal mě příspěvek z Borotic nazvaný Výsadba třešňové aleje Borotice (to Borotickým upřímně závidím!), Pouštění balónků aneb pokoření rekordu Rádia Impuls 2015 v Břežanech, Za betlémy do Břežan a Jazykový pobyt ve Velké Británii žáků ZŠ Břežany. Taky reportáž Svatomartinský lampiónový průvod v Mackovicích, Traktoriáda, Čerti a Halloween v Pravicích a Dýňová stezka ve Velkém Karlově.

Najdeme zde přání k svátkům vánočním i do nového roku, pozvánky na společenské akce, reklamu a inzeráty. Prostě opět příjemné počtení ke konci odcházejícího roku 2015.

                       (lan)







1 komentář:

  1. Na základě sdělení zástupce svozové firmy AVE CZ proběhne svoz komunálního odpadu v pátek 25.12.2014, to znamená že svoz proběhne i ve svátek v termínu běžného svozu odpadu. (Info z webu http://www.bozice.cz/)

    OdpovědětVymazat