středa 9. prosince 2015

Jižní Morava shůry. Podíváme se i na Božice!

Na pulty prodejen a vybraných obecních úřadů se v těchto dnech dostává reprezentativní publikace Zdeňka Vošického Jižní Morava shůry, I. díl. Ten zahrnuje ty nejzajímavější letecké pohledy na regiony Brno, Ivančicko, Znojemsko, Pohořelicko, Židlochovicko, Moravskokrumlovsko, Pálava a Lednice. Publikace zachycuje to nej z projektu Toulky nad Jižní Moravou.


Osvícené obce, které projekt podpořily finančně, nabízejí nyní knihu svým občanům za zvýhodněnou cenu 550 Kč. Ve volném prodeji stojí 790 Kč, popř. podle slev prodejců o něco méně.
Jak jsme na tom v Božicích, nevím. Díval jsem se na net, že i malé obce jako Přeskače nebo Trstěnice její vydání podpořily a tak předpokládám, že se podobně zachovala též božická radnice a že i u nás bude kniha dostupná za přijatelný peníz. Určitě někoho z vás inspiruje i jako možný dárek, který neztratí nikdy svou hodnotu. Vzpomeňme jen na publikaci Ptačí sezona známého miroslavsko-branišovického ornitologa Julia Klejduse, kterou jsme před několika lety v Božicích rovněž podpořili.

P.S. Můžu prozradit, že Božice jsou v nádherné publikaci zachyceny taky. Ocitli jsme se tak ve vybrané společnosti zajímavých obcí jižní Moravy.

                   (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat