čtvrtek 3. prosince 2015

Vláda hází obce přes palubu

O tom, že současná vláda "hází obce přes palubu" svědčí i stěžejní materiál otištěný v měsíčníku Místních akčních skupin (mj. i MAS Hrušovansko, jehož jsou Božice aktivním členem). Originál si přečtěte na http://www.spov.org/ nebo http://www.mashrusovansko.cz/.


Je docela zajímavé sledovat, jak poslanci vládní dvoukoalice (ANO - ČSSD) válcují všechny ostatní. Pro novelu zákona o rozpočtovém určení daní totiž hlasovali všichni přihlášení členové stran KSČM, TOP 09, ODS, KDU-ČSL (s jedinou výjimkou), Úsvit a Nezařazení poslanci a proti návrhu (nebo se zdrželi, což znamenalo též nepřijetí) všichni z ČSSD (s výjimkou tří) a ANO (z výjimkou čtyř).
To, co pro obce před časem vybojoval Miroslav Kalousek a co si všechny obce, včetně Božic, nesmírně pochvalují, může zakrátko zmizet jako pára nad hrncem.
A podobně proti drobným podnikatelům a soukromým živnostníkům a zemědělcům jsou namířeny dva stěžejní Babišovy zákony o povinných hlášením DPH a elektronické evidenci služeb. Vůbec totiž nejde o proklamované zprůhlednění služeb a podnikání, ale jenom o zjišťování údajů nejen o těch, kteří hlášení mají podávat, ale vlastně i o těch, kteří s nimi spolupracují a obchodují. Ještěže se našlo dost rozumných senátorů, kteří dávají protest a dost rozumných poslanců z řad ODS a TOP 09, aby zabránili spuštění těchto norem. Většinou to totiž dopadne tak, že se nám oči otevřenou, až když je "Hannibal ante portas" = "Nepřítel před branami", tj. až už opatření nejde zastavit a vstupuje v platnost.
A je dobře, že se brání a ozývají samotné obce, kterých se všechna ta opatření budou nebo mohou v blízké době dotýkat.
               (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat