pondělí 21. prosince 2015

Betlémské světlo v Božicích

Jedna z novodobých tradic přichází i do Božic. Přijďte si pro Betlémské světlo na Štědrý den, ve čtvrtek 24.12.2015 v době od 10 do 11 hodin k bočnímu vchodu do salonku Hostince u Kudličků.

Jedinou podmínkou je mít s sebou lucerničku nebo krytou svíčku na přenesení plamínku Betlémského světla.

Pár slov o tomto novodobém vánočním zvyku. Tato akce vznikla v sousedním Rakousku v roce 1986, kdy malý plamínek, přenesený z věčného světla, jež hoří v jeskynní kapli v dalekém městě Betlémě, v jeskyni, v níž se narodil Ježíš Kristus, byl dovezen jako poděkování těm lidem, kteří jakkoliv pomohli dobročinné nadaci Světlo ve tmě, která pomáhá především zrakově, ale i jinak postiženým lidem.

Ve třetí adventní sobotě - letos 19.12.2015 - je pak Betlémské světlo skauty rozváženo za spolupráce Českých drah do celé republiky, aby pak na Štědrý den bylo rozneseno do kostelů, domovů důchodců, nemocnic, hospiců a rozdáno sousedům, přátelům, rodinám, osamělým lidem… prostě všem, komu chceme udělat radost maličkým dárkem, spojeným s úsměvem a ujištěním, že nejsou ve světě sami.

Tak nezapomeňte a přijďte za námi dopoledne na Štědrý den a udělejte radost sobě, svým blízkým i sousedům a známým. "Plamínek radosti" bude pro vás připraven.

                               (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat