sobota 19. listopadu 2016

Už zase skáču přes kaluže

Nebudu se teď vracet k problematickému "přechodu" u Michalcových, ani připravovanému zábradlíčku podél chodníčku u zahrady I. mateřské školy. Dnes se podívejme na jiný "božický příkop", tentokrát dočasný a vzniklý jaksi spontánně.


Všichni, kteří chodíme zespodu do nákupního centra u božického hřiště, víme, o čem je řeč. Mívali jsme tam takovou krkolomnou stezku a když nám ji teď Silnice Group v souvislosti s budovaným kruhákem vzaly a odstranily, tak jsme si našli náhradu.
Někdo mi tady před časem napsal v diskuzi, že nejsme město, abychom si vytvářeli stezky, kde se nám namane. Jenže na vesnici, vážení přátelé, jsou "cestovní zkratky" ještě přirozenější než v městských parcích.
A tak zdoláváme "božický Taxisův příkop" den co den a čekáme, kdy nám noha uklouzne a my se vyválíme ve vznikající hliněné kaši. Ani nedávné lehké námrazy nás neodradily od skokových variací. Jenom Laďa s berlema to poctivě obchází přes nedaleký mostek ke hřišti. Jenže tomu stačí, co má a osud už nepokouší. A co my?

P.S. Taky mě tak napadá, kudy budeme chodit, až tady bude kruhák hotov a naše zkratky přestanou fungovat? Asi si budeme muset vytvořit nové. Jako vždycky!

                      (lan)

5 komentářů:

  1. A co mají říkat děti když každý den přes to bahno musi chodit.Někdy i chudáčci nevi kudy ze školy.zápasí s bahnem a kalužinama. katastrofa

    OdpovědětVymazat
  2. Obecní úřad má přece takový čisticí stroj,tak by to někdo mohl každý den projet aspoň po chodníkách a zatrávněné cesty posypat pískem,ten se vsákne a ničemu neublíží.

    OdpovědětVymazat
  3. Pochybuju že čistící stroj pomůže k tomu aby nechodili každý den bahnem.Hlavně v tom to počasí. I dospěláci mají co dělat. A chodniky do školy a ze školy tam žádné nejsou.jen u obchodu a tam je čisto

    OdpovědětVymazat
  4. Když děti musí přejít přes bahno kde byl přechod ani čistý chodník nepomůže.

    OdpovědětVymazat
  5. Kudy se bude chodit až bude kruháč?No přece po chodnících a přechodech,tak jak se má.Pár kroků nás nezabije

    OdpovědětVymazat