sobota 25. února 2017

Božická zabíjačka potřetí a opět výborná

Již dlouho před devátou hodinou se u brány fotbalového hřiště tvořily hloučky nedočkavých návštěvníků třetí božické zabíjačky. Pořadatelé z řad fotbalistů tou dobou ladili poslední přípravy, rovnali výrobky určené k prodeji na pultech a v kotlině i dalších kuchyňských přístrojích už se připravovali zabíjačkové speciality k přímé konzumaci.


Frekventovaný byl i koutek s občerstvením a tak mohli být v průběhu dopoledne uspokojeni naprosto všichni. K příjemnému dopoledni přispělo i celkem příznivé počasí, byť chvilkami vál silnější vítr. Po letošní dlouhé zimě jsme však byli oblečeni všichni přiměřeně a pokud na někoho snad padl chlad, určitě se našel prostředek na zahřátí. Toho ostatně využili prakticky všichni. Ať teplého guláše, mozečku, výborného řízku (vzkazuje Patrik Jandásek, že na něho nezbyl :-( a že se tak těšil ...), nebo vynikajícího červeného svařáku.
Příjemným zpestřením letošní zabíjačky byl příchod masopustního průvodu maškar přímo mezi hodující návštěvníky zabíjačky. Prolnutí těchto dvou akcí se ukázalo velmi dobrým nápadem a věřím, že tomu tak bude i v příštích letech.
Fašankový průvod má před sebou ještě celé odpoledne hlavně v části obce České Křídlovice, ostatní se určitě připravují na večerní fašankovou zábavu se skupinou Sabrin Band, rej masopustních masek, půlnoční překvapení hasičů a popůlnoční pochovávání basy. To všechno pro nás připravují božičtí hasiči, kteří se těší na naši návštěvu.

     (lan)














































Výborná nálada na závěr - a Lotarova tlačenka na pulě


Žádné komentáře:

Okomentovat