úterý 28. února 2017

Únor bílý, pole sílí. Akce u sousedů (akt.1.3.)

Vidíte tu mozaiku? No, nedejte si ...
Letošní únor začínal bílý a skoro bílý končí. Začínal sněhovou pokrývkou a končí vykukujícími sněženkami. A jinak máme za sebou krásný měsíc, v němž jsme toho jistě hodně stihli. Být zdraví, nemocní a zase zdraví.


Trošku se pobavit, trošku oslavovat a dokonce i trošku pracovat. Tak to má být, aby člověk mohl být spokojen. Třeba tolik výborných tlačenek, jako v druhé polovině února jsem už dlouho nesnědl. Taky je to na mě vidět. A to by mě málem hasiči vtáhli do svého Labutího jezera, letos s varovným apelem před virem H5C8! Leda bych vystřídal Raye na židličce před pódiem, ten se tam zjevně nudil :-)!
Dneska jsme těsně před spuštěním druhé vlny kuponové privatizace, ... pardon druhé vlny EET! Zatímco při druhé vlně kuponovky jsme přemýšleli, kam svoje body vrhneme, tak dneska řada malých obchodníků přemýšlí, jestli se jim vyplatí pokračovat v živnosti dál. Jeden obchůdek v Božicích k dnešnímu dni skončil. jel jsem dneska Brnem a jeden z mých oblíbených obchodů na Nových sadech taky zavřel. majitel mi před 14 dny říkal, že do EET už nejde. Provozoval ho s manželkou, oba jsou těsně před důchodem ....
Pracovníka na občasné zástupy hledá V-market u božického hřiště ...
Intenzivně se pracuje na kruháku. Všichni jsme zvědavi, jak se tam bude jezdit a kritici jsou zvědaví, jak to bude s tím inkriminovaným výjezdem na Borotice.
Poděkování míří na obec za zpevnění místních komunikací po rychle tajícím sněhu a ledu. Ale jednu připomínku k něčemu jinému připojuji: Na parkovišti U Pastelek je málo parkovacích míst! Je s tím třeba něco dělat. Je to přeci jenom veřejné parkoviště. A možnosti tam jsou ...
No a taky jeden božický občan zrušil minulý týden svého seata. Namrzlá vozovka  - a řidič marně točil volantem. Auto si jelo, kam chtělo ... Stalo se na silnici v našem okolí.

A co se děje u sousedů? Na Popeleční středu 1.3.2017 můžeme jet na večerní křížovou cestu do Břežan a během března si můžete zajet koupit nosnice do Práčí. Když si jich vezmete dvacet, dostanete k tomu krásného kohoutka za 1 Kč. Takového milého hezkého černého, který k vám přitančí v bílém rouchu s nápisem H5C8! Ne, to berte už jen jako fašankové ostatky ... :-)

U sousedů mají ještě Sportovní ples v Olbramovicích (sobota 4.3.2017, hraje Jarda a Roman Band), Dětský karneval v Hodonicích 4.3.2017 a košty vín v Miroslavi (4.3.) a Znovínský v Louckém klášteře ve Znojmě (3.-4.3.2017). Velmi zajímavé může být hudební proplouvání Na vlnách v pátek 3.3.2017 ve Višňovém - viz plakátek na konci.

                           (lan)

















Žádné komentáře:

Okomentovat