pondělí 13. února 2017

Letošní Virtuální univerzity třetího věku se rozběhly. Příště možná i v Božicích

Ředitel ZŠ Višňové Jiří Beran rozdává
čestná uznání úspěšným absolventům
Začátkem února se rozběhly letošní ročníky Univerzity třetího věku. Osobně vím o VU3V ve Višňovém a VU3V v Hodonicích. Témata jsou zajímavá a i v Božicích máme řadu absolventů U3V z nedávné minulosti.


Možná je letos někdo z Božic mezi těmi v Hodonicích či Višňovém. Osobně by mě zajímalo, jestli by vás tato forma dobrovolného vzdělávání seniorů zajímala, protože by možná stálo za to pokusit se ji zorganizovat v příštích letech i v Božicích.

Konzultační středisko VU3V v Hodonicích oznamuje, že od středy 8. 2. 2017 od 10 hodin, bude v prostorách místní knihovny v Hodonicích opět probíhat kurz VU3V, zvolené téma je České dějiny a jejich souvislosti, cena kurzu je 300,- Kč.
Možná, že by se mohli zájemci ještě informovat, zda by se nemohli zapojit. Více informací na http://www.hodonice.cz/2017/02/07/semestr-virtualni-univerzity-tretiho-veku-3/.

Ve čtvrtek 11. února zahájili další semestr studia Virtuální univerzity třetího věku a virtuální univerzity volného času ve Višňovém. Na úvod obdrželi pokračující studenti čestné uznání za absolvování minulého kurzu (Život a dílo Michelangela Buonarroti) a dvě studentky se připojily ke skupině absolventů, kteří získali potvrzení o absolutoriu (6 zdárně ukončených semestrů).  O tom, že je nově vybrané téma zajímavé, svědčí zájem veřejnosti. Na první přednášku se dostavilo 20 zájemců (z toho osm nově začínajících). A jaké téma je tak žádané? Název má: Genealogie. Hledáme své předky. V šestidílném cyklu přednášek se posluchači seznámí se základními pojmy z oblasti rodopisu a dozví se mnoho užitečných informací o tom, jak začít pátrat po svých předcích. Pokud litujete, že jste ve čtvrtek nebyli u toho, nic není ztraceno. Další přednáška začíná 25. února v 15.00 v oranžové učebně naší školy a účastnit se jí mohou všichni nad 18 let. Těšíme se na další setkání. Tak to píší na webu http://www.zsvisnove.eu/?p=16434.

                                    (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat