neděle 15. dubna 2018

Fotbal: Když se spikne život, osud, štěstí a sudí

Měli jsme si z krásného areálu v Chvalovicích dovézt body, ale život, osud, štěstí a sudí nám dneska nepřáli a proto si vezeme porážku 1:0. Domácím jsou body asi k h...u, ale když musíte platit hráče, musí to tak asi být.
OP: Chvalovice - Božice  A 1:0 (0:0). Vojta chytil (nespravedlivě nařízenou) penaltu.


Sestava našich vzbuzovala trošku obavy, ale koučovi Honzovi Kudličkovi se podařilo dát do kopy sestavu, která odvedla maximum a my, kteří jsme vážili dalekou cestu lemovanou prostitutkami, jsme litovali jediné nepovedené akce, z níž padl do naší branky vítězný gól domácích.
Do 6´ jsme domácí nepustili na naší půlku. Naše zadní řady: Vojta v brance, Bojar na stoperu, Zlatan a Džamp na becích a Zdeněk na předstoperovi byli výborní! Pochvali jim i koučovi, že to takhle sestavil a dirigoval ze střídačky.
V 16´ jsme poprvé zbystřili pozornost nad nepochopitelným rozhodnutím hlav a č. 7ního sudího. To jsme ještě netušili, že v průběhu zápasu bude hůř!!! Ve 20´ Prochy už podruhé výborně zacentroval. To bylo potěšující. V 25´ jsme opět trošku přitlačili, ale sváteční střelec Zdeněk zakončoval vysoko nad! První gólovou šanci jsme měli my ve 33´, ale škoda, že Honza Sz. neposunul míč spoluhráči a pálil sám... A podobně to s ním dopadlo i v 36´. Náš tlak vyvrcholil v 37´, VPK kopal Žap, z toho byly dva rohy a aut, z něhož mohl ohrozit branku Roman Šálek. Vůbec byla škoda, že jsme tohoto hráče nevyužívali víc. trošku nám zatrnulo v 41´, ale Vojta nás podržel.

Do 2. půlky vlítli domácích nátlakovou hrou a chvilku nás podusili. Z brejku však byl v48´ve své největší šanci Honza Sz. Šel sám na branku, ale kopl nad... poslední dnešní Honzova gólovka přišla v 51´, ale teď nikomu nepřihrál. Další příležitost jsme neproměnili v 53´. Po Žapíkově přímáku pěkně zakončoval Zlatan a potom Lukáš měkkou střelou do gološe.
Do šancí se však dostávali i domácí. V 59´ spálili dvojnásobně největší gólovky dosavadního průběhu zápasu. Vojta byl prostě vynikající. V 61´ vystřídal vyčerpaného Toma Marek Szabó. O výsledku zápasu rozhodla situace v 65´. Špatně jsme vyhodnotili situaci, Vojta vyběhl proti nabíhajícímu útočníkovi, míč vykopl po zemi do pole, poté přes jeho nohu přepadl útočící hráč, ale hráč domácích v poli umístil míč do naší odkryté brány a bylo dokonáno. Domácí šli do vedení 1:0 a to se jim podařilo udržet až do konce zápasu. Nevím, jak by se zápas vyvíjel, kdyby domácí z této situace nedali gól.... To se fakt neodvažuji vůbec, ale vůbec spekulovat ...
V 70´ se opět blýskl brilantním obranným zákrokem Zdeněk, dneska po Vojtovi a společně s Džampem náš nejlepší hráč. Za bojovnost a nasazení však chválím všechny. S nepřízní všeho jsme se vypořádali se ctí a statečně.
Až se dostanu k fotografiím, budu sám zvědav, jak tam bude vypadat situace ze 77´. Podle nás šlo o šlapák domácího útočníka na našeho gólmana, ale pan sudí neochvějně ukázal na značku pokutového kopu. Vynutili jsme si konzultaci hlavního s pomezním, ale na rozhodnutí zaříznout nás penaltou hlavní arbitr nic nezměnil. Vojta však byl vynikající a bravurně penaltu zneškodnil!!!
V posledních minutách zápasu jsme hru otevřeli a výborní domácí útočníci č. 9 a č. 7 nám zle zatápěli. Vojta však byl vždycky na svém místě a vychytal i nemožné a neskutečné!!! Konkrétní tutovky byly v 80´, 85´ a brejk v 87´.
I my jsme ještě dostali příležitost něco s výsledkem udělat, ale ani Lovec v 88´, ani Žapík v nastavení míč do brány soupeře nedopravili.
                   (lan)
Situace kolem penalty:














 A zbytek zápasu:









Nejzajímavější momenty z 2.půle končící vítěznou brankou domácích:























10 komentářů:

  1. Pane Nevrklo, nezapomente na fakt, že je zakázáno se jakkoliv negativně vyjadrovat k výkonu rozhodčích. Hrozí nám z toho pukuta i nějaké zákazy činnosti. Takže opatrně, ať Vám není zakazana vaše investigativní aktivita.....Jinak z doslechu pane STRAPINO, pro mě jste arogantní k...t (myšleno kojot, abyste mě náhodnou nezakázali vedení týmu B)!!!!! S pozdravem Michal Topolčan

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj blog ProBožice je soukromý, já sám nejsem žádný fotbalový funkcionář a to, co jsem dneska na vlastní oči viděl ve Chvalovicích, popisuji jenom jemně a decentně. Kdybych byl Jaroslavem Haškem nebo Bohumilem Hrabalem, volil bych asi taky jadrnější slovník. Ani ty dva bohémy nikdo nedokázal zavřít a umlčet!!!

      Vymazat
    2. Ahoj,pokud pan Nevrkla není členem FAČR tak si může psát a komentovat co chce,tento postich je nasměrován na členy Fačru M.Studénka

      Vymazat
    3. Já bych k tomu dodal, že nemám vůbec žádný zájem svými reporty fotbalu škodit. Proč bych to dělal? Je to můj volný čas, nemám z toho ani korunu, maximálně náklady a píšu to pro radost a potěšení, sebe i čtenářů. A že vás je dost a dost.

      Vymazat
    4. A psal bych to, i kdybych byl členem FAČRu. Ať mě klidně vyloučí!!! Nenechám se nikým a ničím zastrašovat!

      Vymazat
  2. Rozhodčí mi jasně řekl, že kdyby nepadl z oné akce gól, tak by Vojtovi dal rudou. Takhle prý nechával výhodu, obdobně mi to řekl u penalty od Bojara a Džapa. Tím pádem bych to raději dále nepytval, zájem byl evidentní 😔🤔

    OdpovědětVymazat
  3. na zápase jsem nebyl, ale to že má pan Strapina vazby na Chvalovice, je jasná věc.. v kontextu s navrátilcem "zubařem" to je zajímavá zápletka... spíše bych to viděl ve špatné delegaci HR.. jj, i takový může být fotbal na úrovni OP...

    OdpovědětVymazat
  4. S touto politikou Chvalovice ještě nakonec vyhrají letošní okresní přebor. :-(

    OdpovědětVymazat
  5. S takovými soupeři 6vyhrávám nejraději!!
    Škoda, že nás pár chybělo.... Mimochodem, po shlédnutí momentek jsem zjistil kdo je vlastně rozhodčí Strapina, podle jména jsem nevěděl o koho jde,ale tento člověk je fakt klasa. Vždy,když mi v minulosti piskal a poškozoval nás ,jsem z něj měl pocit,že je takový méněcenný a bylo mi ho vlastně líto...Jenže on je asi fakt BOREC. Rád bych ho někde potkal jen tak na ulici a zajímalo by mě, jestli by se tvářil taky tak nevinně jako při posuzování sporných situací ve prospěch jedné strany...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I já věřím, že má komise rozhodčích rozum a tento člověk si v OP už nezapíská. Oba nedelegovaní pomezní odvedli kvalitnější výkon...

      Vymazat