neděle 1. dubna 2018

Fotbal: V OP jsme vykročili směle. Ještěže máme Bojara...

Božice A - Hostim - boj o každý míč
Tak vyrovnaný okresní přebor už dlouho nebyl. Jezeřany na čele se sice trošku po jarním úvodu "cukly" a mají už tři body k dobru, dál pak je to ale jak u Waterloo: Nikdo neví, jak dopadne v příštím kole! I ty odepsané Chvalovice se rozhodly fotbal v obci zachránit, shánějí hráče (má se tam vrátit např. i Zifčák) a nikomu svou kůži neprodají zadarmo. O to cennější je naše sobotní vítězství nad Hostimí.
V okrese se všichni musí modlit, aby týmy ze Znojemska hrající v krajské I.B nespadly dolů, protože by tak z okresu hrozil pád až třem týmům, a to by při letošní vyrovnanosti a kvalitě bylo vůči většině týmů kruté!
Kromě nás nezaváhaly Jaroslavice, Únanov i Starý Petřín. Bod překvapivě ztratilo Višňové ve Chvalovicích a nečekala se ani hladká porážka Práčí v Hostěradicích. Právě tyto dva týmy - při vší úctě k nim - bychom se měli snažit držet za sebou. Do pásma sestupu zamířily i Suchohrdly (kdysi Zuckerhandl) a i ty bychom tam s lehkým srdcem nechali. V našem týmu už nejsou ani pamětníci dob, kdy jsme s nimi v nižších okresních soutěžích občas hrávali a tak ani nevíme, co od nich můžeme čekat. Na podzim doma jsme vydřeli vítězství 2:1, když jsme po penaltě prohrávali 0:1. Ještěže máme Bojara jsem tenkrát psal na tomto blogu....
Na jaře má za sebou silnější zázemí, zvláště Evžena (Lovce) a věřím, že do příštího zápasu už naskočí i Roman Šálek. Hrát by měl i Jura... V neděli odpoledne jedeme do Dobšic!!! Ti proti nám již tradičně nasadí řadu kvalitních "Áčkařů".

Jen sonda do I.B tř. při neúplném 15. kole: Beznadějně poslední je Hevlín a v pásmu sestupu se od začátku pohybují Mikulovice, i když teď porazily další tým ze Znojemska Šatov. Bez starostí nejsou ani v Krumlově a v Horních Kounicích....
Zkoukl jsem zápis o utkání Pohořelice - Újezd, kde v barvách domácích nastoupil náš nedávný hráč Petr Šišlák. Pohořelický trenér Zdeněk Matoušek jej však po poločase stáhl ze hry. A zaujalo mě jméno mezi náhradníky: Tomáš Bačo (*1996).

A jak si vedou další nedávní hráči Božic v nových týmech? Nejlépe se zapsal Jaroslav Hrobár v dresu Ajaxu Dyjákovice, autor všech čtyřech vítězných branek proti Dyji ve III.A tř.
A v barvách 1. FC Čejkovice odehrál celý zápas Vojtěch Maruštík.
                               (lan)



Ještě pár snímků ze zápasu Božice A - Hostim:




1 komentář:

  1. Pozor změna zápasu OP: Višňové A – Božice – utkání se odehraje v ÚT dne 8.5.2018 v 16,30 hod.

    OdpovědětVymazat