sobota 14. dubna 2018

Na tej našej silnici...

Je to jako stoletý evergreen pro všechny naše obecní reprezentace. Jak konečně pořádně opravit tzv.Brněnskou a Hrádeckou silnici? Ve správě obce není a Správa a údržba silnic dělá každoročně jen ty nejnutnější opravy. A podle toho to taky na této velmi frekventované komunikaci vypadá.


Šel jsem dneska "po sto letech" do božické Jednoty. Musím dodat, že jsem byl nabídkou zboží i vším ostatním příjemně překvapen. Cestu tam jsem zvolil kolem Turoňových stodol (škoda, že asfalt nepokračuje aspoň až k panelovému chodníku), kolem nové Baťašovy zahrádky a po schodech dolů. Cestu zpět jsem zvolil kratší, méně namáhavou, ale o to více nebezpečnou. Marně nás všechna obecní vlády chlácholí sliby, že se zde jednou vybuduje - aspoň v podstatné části - bezpečnější chodníček. Slibem nezarmoutíš a od voleb do voleb je vždycky daleko...
Nejdříve mě zaujal písek u roštu sběrného kanálu. Asi by ho to chtělo vyvézt! Kdo to má udělat, nevím. Čí je sběrač, ten to asi bude muset vyčistit.
Cesta vzhůru po levé straně vozovky je zážitkem. Zvlášť když se natrefíte na provoz jako já dneska ráno kolem půl osmé. Pak se člověk přestane divit, že silnice vypadá tak, jak vypadá! Jedna díra, jeden výmol, jedna nerovnost, prostě hrůza!!! Mě to až tak nepřekvapilo, jezdím tudy každý pracovní den, ale uvědomil jsem si tento týden, že s jarním sluníčkem se nám ty díry zvýraznily!!!
V plánech na výraznější údržbu ze strany SÚS Znojmo silnice asi není, bude to zase jen takové "flikování" a záplatování. Co myslíte, jak dlouho takový asfaltový "kravinec" vydrží??? Jednu těžkotonážní jízdu, nebo dvě či tři...? Obec se brání, že silnice její není. Bombardovat pravidelně třeba každý měsíc SÚS jí však nikdo nebrání.

                           (lan)






















3 komentáře:

  1. Tato věta ze článku "obec se brání, že silnice její není" to nemyslí vážně? Tady se dělají parčíky (pro vesnickou "verbeš") a silnice je nezajímá??
    Když vidím takový přístup obce jsem na sebe kolikrát naštvaná, že tu vůbec stavíme RD....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A to zase kvůli jedné silnici naštvaná nebuďte, Božice jsou jedna z nejhezčích obcí na Znojemsku...

      Vymazat
  2. No tak to se vám teda divím že tu stavite:) nespokojená a ještě ani postaveno nemáte... Hlavně že vidíte přístup obce. To je nejdůležitější :) a dokonce už víte o vesnické verbeši:)

    OdpovědětVymazat