sobota 7. dubna 2018

Vzniká parčík kolem Lípy svobody u bývalé božické školy

S jarním sluníčkem se znovu rozběhly práce na úpravě budoucího parčíku kolem Lípy svobody u bývalé české státní menšinové školy, dnes ZUŠ, v Božicích. Zatím zmizel nevzhledný drátěný plot.


              (lan)


12 komentářů:

  1. To je sice krásné, ale zase vzniká místo, kde mohou místní štamgasti vesele posedávat a dělat nepořádek. Když už taková pěkná místa vznikají, ať také obec dohlédne na dodržování slušného chování a pořádku. Proč za to nejsou stanoveny pořádkové pokuty.! Není příjemné, když člověk jede nakoupit ke kostelu a musíte se dívat,jak tam močí a nemají snahu se ani otočit. Tam jsou veřejné toalety? O nedopalcích ani nemluvě.Pošle se tam zaměstnanec obce a je to. Na toto se zaměřte a tvrdě postihujte, jinak nám jsou krásné parčíky na nic,protože skrz smrad a odpadky si tam normální slušný člověk nesedne.
    Jana Pavlíková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně že je to povinností obce,ale kdo to má dělat?Kdo má ty lidi kteří porušují pořádek odhánět?Obecní policajty nemáme,o tom se pořád jednou začas mluví,ale skutek utek!A vůbec mě napadá kde máme v Božicích veřejné záchodky?Asi v kulturáku.A v Křídlovicích asi zbývá jenom ta příroda.Držím vám palce paní Jano,abyste se dostala do obecního zastupitelstva a měla nějakou páku s touto neuspokojivou situací něco dělat.

      Vymazat
    2. A nechtěli by jste veřejné záchodky na každém rohu? Nejjednodušší je všechno hodit na obec.pod kostelem to hlavně neměl dopustit vietnamsky prodejce.Dal bych taky pár pokud a oni by si to hodně rychle rozmysleli ti co tam ten binec dělají.. I u obchodu nahoře.

      Vymazat
    3. A kolik těch veřejných toalet v Božicích máme?

      Vymazat
    4. Pochopil jsem to že je to myšleno obrazně.. Proč by měli být veřejný zachodky? Jenom proto že pár ožralcu výkonná potřebu kde se jim zlíbí?!nemělo se to vůbec nechat dopustit to postavani a dělat nepořádek.aby ten parčík opravdu nebyl jejich další útočiště

      Vymazat
    5. a ještě k tomu u školy,s tím by se vážně mělo něco dělat!pít se má v hospodě néé na ulici!!!

      Vymazat
  2. Já to nemyslela zle vůči obci, ba právě naopak. Za lajdáctví druhých to musí obec uklízet! Pouze bych stanovila v obecní vyhlášce nějaké pokuty za znečišťování místních parčíků. Vím, že je to velký problém, že nejsou lidi,kteří by to hlídali, ale myslím si,že kdyby párkrát někdo dostal "přes prsty "možná by si příště dali pozor. Nepotřebuji se dostat do obecního zastupitelstva, ale mám zato, že určitě by se dal nějaký způsob najít. Děkuji. Jana Pavlíková

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vám dobře rozumím a vůbec to není proti našemu vedení.Jenom to že je to těžké vymáhat když jsou někteří lidi boží h...d.a!

      Vymazat
  3. Však těm božím "hov****" není nic hloupé.
    Pod kostelem to vypadá jak na nádraží, kde se slízají takový lidé.
    U obchodu na hoře to samé. A u školky v Božicích nejsou sice opilci ale možná i horší tlupa....
    Pochybuji, s tím někdo něco dokáže udělat.

    OdpovědětVymazat
  4. Smutné je, že tito ... mají často navrch, cítí se nepostižitelní a slušný člověk se těmto místům raději vyhne, i když byly vlastně vytvořeny pro slušňáky a jejich děti. Zákony je chrání a zkuste vzít spravedlnost do vlastních rukou, potrestají vás, protože ubližujete slabším, je to smutné, ale časté případy končí v neprospěch slušňáků. Tak třeba, někdo vám vleze do sklepa, vy ho tam chytíte a on spadle a zlomí si ruku, můžete za to vy ,ne on, protože tam neměl co dělat, ale vy, že jste neměli u schodů zábradlí, aby se chudáček podnapilý měl čeho chytnout. A to neříkám, kdybyste se opovážili dát mu pár facek.

    OdpovědětVymazat
  5. Vtipné je že i ti jedinci co pod kostelem stávají a chlastají jsou vlastně zaměstnanci obce...

    OdpovědětVymazat
  6. Když už jsme i u tohohle tak často chodíváme s manželem místním lesoparkem, kde potkáváme skupinu mladších se kterýma občas prohodíme pár slov a osobně mi přijde lepší, že jsou takhle někde venku, než aby seděli doma u pc jako polovina dnešní mládeže.Hovořily jsme s nimi o uklízení bordelu co tam někdy zůstane ale po sobě si prý uklízí ale že by bylo dobré častěji vyvážet odpadní koš.Ale jak již hovoříte potkáváme tam i ty které asi už stání pod kostelem nebavilo a jdou si posedět do lesoparku.

    OdpovědětVymazat