neděle 22. července 2018

A prší a prší ....

Děda Komárek alias Josef Kemr to ve filmu Na samotě u lesa řekl lapidárně a všem srozumitelně: Chčije a chčije ..... Na Božice až nečekaně dlouho. S malou přestávkou od včerejšího podvečera doteď - a napršelo už téměř 25 mm.


Celé odpoledne je to takový zahradnický deštík, ale vytrvalý a stálý v tom dnešním bezvětří. venku to dneska nebylo zkrátka nic moc....ani na zahrádce!
Včerejšek zaskočil prakticky všechny, jelikož čeští meteorologové byli jako vždy tak přesní, že kdybychom sledovali jako za starých časů předpověď na ORF, nebyli bychom překvapeni, ani zaskočeni. Ta tlaková níže měla centrum v Rakousku a nás od včerejška ono proudění i s deštěm zasáhlo! Na jednu stranu dobře, na druhou stranu je téměř 100% jisté, že to bude ráj pro plísně, bobule vína budou praskat a i ostatní ovoce není na takovou dešťovou dávku letos nastavené.
Zkrátka a dobře, málo vody  - špatně, hodně vody - taky problém!!!!
Máme tady na prázdninách vnuky, chceme ven, a co v dešti? Hráli jsme kvarteto, zašli na zmrzlinu ... a pak počítač a teď Chytrá kmotra liška!!! :-) Za nějaký rok je naučím mariáš, to už bude trošku lepší zábava!!!

V Božicích je pořád živo. Jak jsem psal, zaskočil včerejší déšť několik společenských akcí - u Božického rybníka, u myslivecké klubovny i na Kolonce. Ale všichni se s tím vypořádali se ctí.
Jako v americké gangsterce to bylo v právě končícím týdnu u nádraží. Policejní zátah na kradoucího podnapilého řidiče (ne božického) musel být hodně zajímavý....!!!

A na sobotním paraglidingovém dni na borotickém letišti jsme mimo soutěž mohli v tandemovém letu vidět i jednu ještě nedávnou božickou občanku Petru..... Prý to bylo velmi zajímavé.

Tak a dost drbů. Jdem se podívat, jak to válí Zbrojovka s Jihlavou (taky se do Brna vydala řada fandů z Božic) a po osmé je na dvojce zase jeden klasický western Nevada Smith se Stevem McQueenem (jinak známý hlavně jako Vin ze Sedmi statečných).

    (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat