neděle 29. července 2018

Božické otevřené sklepy 2018 na druhou

Tak letošní Božické otevřené sklepy jsou za námi a myslím, že opět k plné spokojenosti všech. Tentokrát jsme se to s naší čtyřčlennou skupinou rozhodli pojmout skutečně degustačně a prokoštovali hezkou řádku vín (samozřejmě jsme se snažili řídit doporučením z katalogu, abychom udrželi hladinu člověčenstva:-) ).



Ve výsledku ale nebylo jednoduché vybrat jedno nejlepší víno, takže jsme vybrali čtyři a každý napsal do ankety jedno:-). Chválit bych mohl všechny a všechno, takže spíše vybírám namátkou.
Opět nezklamal pískovcový sklep Vlastimila Švédy, který doznal od minulého roku pár vylepšení. Dále musím určitě zmínit světelnou show ve sklepě Jana Zatloukala (viz foto), ta byla prostě parádní. Skvěle jsme si popovídali a zatancovali u Georgiho (zdravím:-). A to jsme ještě netušili, jaký úžasný finish nás čeká. Konec akce ve 21 h totiž neznamenal konec, ale pokračování na vyšší úrovni, řekl bych "víno na druhou", neboli grappa  - vínovice. Kdo bude králem vín z oficiální části akce, nevím, ale Jirka Čada je jasným králem grappy:-) Ani italské grappy se nevyrovnají tomu, co jsme pili u Jirky. Takže Jirko ještě jednou klobouk dolů a díky za skvělou degustaci.
Takže pokud jste na letošních sklepech nebyli, příští rok neváhejte, "sklepy na druhou" jen tak někde nemají!

L. Nevrkla ml.





Žádné komentáře:

Okomentovat