úterý 31. července 2018

Stalo se v našem okolí

Tak jsme se konečně dočkali. teda spíš ti, kteří občas využívají průjezd křižovatkou v sousední obci Hrádek a taky byli zvyklí projíždět obcí Suchohrdly u Znojma. Obě dvě nepřehledné křižovatky se proměnily v okružní křižovatky a uvedeny do provozu budou ve středu 1.8.2018.

Radnice v Hrádku upozorňuje občany, že od středy 1.8.2018 se autobusové zastávky vrací zpět na svá původní místa, na křižovatku v Hrádku. Současně bude obnoven provoz na průtahu Hrádkem. Zastávky autobusu OSRD Východ prozatím nebudou zprovozněny. Neustále probíhají dokončovací práce, prosíme občany i řidiče o zvýšenou opatrnost. 
Také radnice v Suchohrdlech u Znojma upozorňuje občany, že od středy 1.8.2018 dojde k úplnému otevření kruhové křižovatky, kde ale budou probíhat ještě dokončovací práce, proto žádáme řidiče o dodržování bezpečnosti. Zároveň budou autobusové zastávky zpět na původních místech a bude obnoven provoz MHD.

Po zavírací době v noci z pátku na sobotu někdo násilím vnikl do pohostinství v obci Břežany. Překonal vstupní dveře a uvnitř vytrhl ze zdi automat na cigarety. Z tohoto zařízení pak vybral cigarety a peníze. Celková způsobená škoda je asi třiapadesát tisíc korun. Za krádež spáchanou vloupáním a poškození cizí věci hrozí zatím neznámému pachateli až dva roky odnětí svobody.
Od pátečního večera do pondělního odpoledne se jihomoravští hasiči potýkali s požárem stohu u Hevlína na Znojemsku. Při likvidaci plamenů se jich vystřídala zhruba stovka, škoda se předběžně odhaduje na 700 tisíc korun. Hasičům se povedlo zabránit rozšíření ohně na vedlejší stoh i nedalekou stáj. I tak museli na místě setrvat čtyři dny. „Stoh se musel rozebírat, nakladače jej rozvážely na vedlejší pole, kde se všechno prolévalo. Proto to trvalo tak dlouho. Na místě se vystřídalo postupně pětadvacet jednotek, což je přibližně stovka lidí,“ přiblížil mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Mezi zachránci byli hasiči z Božic, kteří se pravidelně střídali v hlídkách.
        (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat