neděle 1. července 2018

Božické hody: oslava mládí, radosti a krásy

Obyvatelstvo Česka prý je v současné době spokojené. Víc na Moravě než v Čechách. I tradiční Božické krojované hody jsme letos pojali trošku jinak. Hlavně proto, aby se během nich ti, kdo je drží, cítili dobře, radostně, skvěle, spokojeně, zkrátka fajn a prima. Perfektní pořadatelské zajištění, výborný výčep, dosti návštěvníků v sobotu i v neděli odpoledne a v podvečer.


Neprozradím, kolik bylo na sobotní zábavě s výbornou Siletou platících návštěvníků, ale pořadatelé jsou spokojení. :-). Moc nás potěšila malá chasa. Maminky i další rodinní příslušníci pod taktovkou paní Lenky nacvičili krásné vystoupení, které sklidilo v sobotu i v neděli bouřlivé ovace.
Potěšila fotbalová utkání, výstava místní techniky a taky nové  umístění pouťových atrakcí. Diskotéka pro děti navodila podvečerní zábavu a tak už jsme počkali na poslední hodová čísla: předtančení, zábavu s Dantesem a předání, lépe řečeno vrácení hodového práva stárkem Romanem panu starostovi. Ne, nebyl jsem u všeho, ale snažil jsem se vám hody přiblížit aktuálně a se vším  zajímavým. Noční program jsem letos neabsolvoval ani v sobotu, ani v neděli, ale věřím, že i ten se povedl, podobně jako hodové zábavy.

Pro mě však jasnou jedničkou letošních hodů byla hodová chasa a tak jí věnuji poslední hodovou reportáž z Božických krojovaných hodů 2018. Je to přehlídka a oslava našeho mládí, radosti a taky, pánové (i dámy) krásy. Tak díky a zase za rok!
                                  (lan)



































Žádné komentáře:

Okomentovat