sobota 28. července 2018

Následky páteční bouřky

Nejen 36 mm spadlé vody a lehké krupobití, ale taky velké proudy vody, které třeba v ulici kolem bývalých Janečkových teklo v jeden moment až nad kotníky!


Následky jsme taky pocítili ráno ve Flopu u hřiště. Stropem (!!!) protekla voda zrovna do kanceláře s počítačem, takže zvlhlá kabeláž vyhazuje elektřinu ještě teď. Obdivoval jsem neskutečnou trpělivost prodávající paní Jany, která zakoupené zboží musela zapisovat ručně a pak sjet na kalkulačce! Ale klid jsme zachovávali i my zákazníci, protože nám všem bylo jasné, že ..... Spíš se bude muset obec Božice podívat, kde se v šatnách stala chyba, že tam někde protekla voda do stropu. A že to nebylo poprvé ....
Vraceje se z obchodu domů potkal jsem dva naše členy zásahové jednotky. Na můj dotaz, kam jedou, odvětili, že se na chvilku vracejí na snídani a jedou zpátky do Hevlína k doutnajícímu stohu. Ten byl zapálen bleskem! Takže od půl desáté pátečního večera do osmi hodin sobotního rána byli naši borci u lokalizovaného požářiště. Zřízena zde byla dvě čerpací stanoviště, zasahovalo osm hasičských jednotek a nakonec asi nezbude, než celý stoh rozebrat a požár definitivně zlikvidovat.
Po kruhovém objezdu projíždělo pohotovostní vozidlo E.ON a jelo směrem k nádraží. Tak kdo ví, kde je další problém po včerejší silné bouřce.
Pokud víte o nějaké události, napište.

           (lan)

1 komentář: