úterý 31. července 2018

Nekalé praktiky prodejců energií v Božicích

V nepřehledné změti tabu-
lek, cedulek a značek po-
domní prodejce lehce pře-
hlédne, že v Božicích je jeho
 způsob prodeje zakázán
Obecní sdělovací prostředky varovaly koncem minulého týdne na opětovné porušení obecní vyhlášky ze strany podomních prodejců energií a jejich nevybíravé nátlakové jednání. K zjednání pořádku byla povolána policejní hlídka.


Na obecním webu se 26.7.2018 uvádí:
Upozorňujeme občany Božic na stále se opakující nekalé praktiky prodejců slev a výhodných tarifů energií. Dnes se opět tito prodejci objevili v naší obci a jejich obchodní praktiky byly velmi nátlakové. Byla přivolána hlídka Policie ČR, která toto přestupkové jednání řešila.
Tito prodejci se zaměřují především na seniory. Snaží se vnutit anebo natlačit k nim domů a uzavřít s nimi zdánlivě výhodné smlouvy na dodávky energií. Pokud občané sami ze svého přesvědčení nechtějí měnit stávající dodavatele energií, doporučujeme, aby se s těmito prodejci nevybavovali, za žádných okolností je nepouštěli do svých domovů, neukazovali žádná roční vyúčtování energií, nedávali jim k dispozici své osobní doklady a rozhodně nic nepodepisovali.
Na území obce Božice je Tržním řádem zakázán podomní prodej a nabízení služeb tohoto charakteru. Žádáme všechny občany, aby pohyb prodejců jakýchkoli služeb a v obci neprodleně hlásili na obecní úřad, nebo volali bezplatnou policejní linku 158.


     (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat