čtvrtek 12. července 2018

Na protestním shromáždění ve Znojmě

I ve Znojmě se ve středu v podvečer sešla stovka lidí, aby vyjádřili svůj názor na současné dění v naší zemi. Protestovalo se hlavně proti ustavující se vládě v čele s trestně stíhaným premiérem Babišem a v každém projevu zazníval nesouhlas s podporou této vlády ze strany komunistů.


Akci zorganizovala známá aktivistka Martina Špačková (Piráti Znojmo) a Marek Venuta (KDU-ČSL). Setkání moderoval Ludvík Mihola a na schody morového sloupu na Masarykově náměstí ve Znojmě postupně vystoupali se svými krátký projevy zástupci znojemských stran a hnutí, představitelka znojemské Konfederace politických vězňů Marie Achrerová a též zástupce studentů, který sám sebe označil za levičáka. Hodinové protestní shromáždění bylo zakončeno zpěvem státní hymny a následným zvukovým projevem nesouhlasu se současným politickým vývojem v Česku.
Osobně mě potěšilo, že jsem se zde potkal nejen s řadou svých známých v čele s Karlem Podzimkem či historikem Jiřím Kacetlem, ale že ani z Božic jsem zde nebyl sám. Kdo má pocit, že je mu lépe doma v teple, komu nevadí pletichaření, kupčení a neúcta k lidem i zákonům, ten na taková shromáždění nechodí. Pak ať se ale nediví, když se dějou věci, které se mu nelíbí nebo která ho pomaloučku polehoučku omezují na jeho právech a svobodách. Tak to prostě je.

         (lan)






Žádné komentáře:

Okomentovat