čtvrtek 19. července 2018

Znáte Spolek pro seniory Mír Práče?

Nevím, jak vy, ale já do včerejška netušil, že v obci Práče funguje už nějakou dobu Spolek pro seniory Práče, který pro naplňování potřeb svých členů využívá nově zrekonstruované bezbariérové prostory v bývalých kancelářích proslulého zemědělského družstva v části kulturního domu v Práčích.


Prostory Spolku jsou vybaveny klubovnou, jídelnou, prostory pro ubytování a sociálním zařízením. Spolek je členem Asociace péče o seniory a má působnost v celém Česku. Veškeré podrobnosti i s fotogalerií najdete na http://www.dumsenioru-mir.cz/. Ve společenské místnosti je televize, podobně jako v jídelně. Ubytovací kapacita je 37 lůžek. Pro kontakt s rodinou je k dispozici mobil i skype. Péče o seniory, kteří využívají nabídky na pobyt v Práčích (dvoulůžkové nebo třílůžkové pokoje), je celodenní.
Na výše uvedeném webu se uvádí:
Členové Spolku jsou pravidelně kontrolování v průběhu celého dne i noci, a to s ohledem na jejich zdravotní a psychický stav. Členové Spolku mají zajištěny asistentky sociální péče individuálně podle přání, potřeby a zdravotního stavu jednotlivých členů. Každý člen má stále u sebe SOS tlačítko, kterým přivolá asistentku v případě nouze.
Členové Spolku mají zajištěnou snídani, teplý oběd, večeři a několik svačin denně. Spolek pomáhá členům s objednáváním předepsané rehabilitace a další zdravotní péči. Spolek zajišťuje členům také kulturní a společenské akce včetně výletů v okolí, vystoupení uměleckých spolků a různých dalších akcí ve společenské místnosti. Členům je pomáháno taktéž se všemi jejich potřebami v běžném životě.
Ve Spolku je mimo jiné i společenská místnost s televizí a počítačem s připojením k internetu, kuchyňka, jídelna, relaxační koutek s knihovnou.
V pracovní době je přítomen i předseda výboru Spolku pro seniory Mír Práče, z.s., který se stará o administrativní činnosti, přijímání členů a vyřizování veškeré agendy s tím spojené.
     (lan)






Žádné komentáře:

Okomentovat