pondělí 3. prosince 2018

Koledujeme si o průser

Rozebrat a vyřešit jinak... Kdo toto
vymyslel, ten je kandidátem na
Nobelovku! Fak(t) jú!
Přišla zima a už jsou tady zase tradiční problémy. Napadne sníh, neprohrnete, je to špatně. Prohrnete, může to být taky špatně. Přijde mrznoucí déšť a jak včera (v sobotu) varovali meteorologové, neprohrnujte chodníky, protože v neděli hrozí ledovka a ta je horší na holé dlažbě než na sněhové pokrývce! Tak co dělat? Sypat?



Máme v Božicich jedno velmi nebezpečné frekventované místo, které volá po řešení, jehož se mu i přes naše letité upozornění stále nedostává. Bohužel v Božicích to není jediný případ, kdy hlas lidu (vox populi) je správními orgány přehlížen a zůstává nevyslyšen.
Ono kritické místo se nachází na pojezdovém chodníku na rozhraní altánu u hřiště a Trávníčkovy zahrady. V minulosti jsem na to upozorňoval po pádu jedné starší božické občanky, dnes po pádu jednoho mladého muže. Jak jsem se dozvěděl dnes, utrpěl při pádu na tomto nezpůsobilém a velmi nebezpečném pojezdovém chodníku zlomeninu levého zápěstí!!!  Tak co dělat? Žalovat božickou radnici?
Asi rozumnější by bylo, kdyby představitelé obce Božice přestali ignorovat dobře míněné rady a učinili jasné opatření. Co dělat v tomto konkrétním případě jim já určitě radit nebudu. Situace je tam taková, že celý uvedený prostor je chybně vybudován a to proti všem zásadám bezpečnosti. Co dělat teď, když přišla zima, nevím, času na nápravu však obec Božice měla víc než dost. Asi si počkáme na další úraz, naraženinu či další zlomeninu a ono se pak už něco najde, aby se cesta k nápravě našla.

                 (lan)






3 komentáře:

  1. a co, on s tím jako někdo hne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ruku si zlomim i na rovince.kdyz se jde kolem plotu nekloužeto . Nebo sejdu k silnici.vždy se najde řešení.co si pamatuju vždy to tam takhle bylo

      Vymazat
    2. Tak si moc nepamatujete, protože právě takhle to tady nebylo. Od chvíle, co to tady doznalo tuto úpravu, tak je problém. Ale on není jen ve sklonu, on je i jinde ... Proto rozebrat a řešit trošku jinak. Jak tvarově, tak materiálem.

      Vymazat