čtvrtek 13. prosince 2018

Můžete klidně spát, když děti ve škole hladoví?

Telecí svíčkovou s vyuzenými bramborami
ve školní jídelně jistě nedostanete.
Míra demagogie s tzv. obědy zdarma (Babiš, Valachová, Maláčová) dostupuje v adventním čase vrcholu. Prý se hladovějící děti musí dívat na své spolužáky, kteří si jdou na oběd...a i proto se špatně učí.


Na tomto blogu jsme se možnostmi podpořit finančně děti z rodin, které neplatí svým dětem školní obědy, už před časem zabývali. Mluvilo se o tom, že se tyto rodiny za svou sociální situaci stydí a proto žádnou takovou pomoc vlastně nechtějí. Nikdo se nezeptal, jak to dělají tam, kde tento systém funguje. Třeba ve Znojmě, kde jsem se ptal já.
Vypadá to, že výhledově se nikdo nebude ptát rodičů, kteří na zaplacení obědů pro své potomky mají, jestli je jim příjemné, že za ně obědy bude platit stát, tj. my všichni. Doufám, že si rozumíme...
Nikdo se neptá na spotřební koš (z čeho se ve školních jídelnách vaří), vůbec nikdo se nebaví o kapacitách školních kuchyní i školních jídelen, nikdo se nebaví o platech pracovníků školních jídelen nikdo se neptá ředitelů škol, jak obtížně se tito pracovníci, vlastně téměř 100% žen, shání.
Ve chvíli, kdy se mají řešit závažnější společenské problémy, mluvíme o hladovějících dětech v českých školách. To jsme tady u nás v nějaké Biafře?

                                               (lan)

                                       

3 komentáře:

  1. Možná by se měli páni poslanci podívat do školních jídelen, jak děti jedí, kolik jídla se zbytečně vyhodí. A to i u nás, kde se vaří výborně a jídlo je kvalitní. A tytéž děti pak stojí na zastávce o půl hodiny později s pytlíkem brambůrků v ruce. Jídlo ve školní jídelně stojí kolem 30 Kč, zbytek už tak doplácí stát. Pro pracující rodiče jsou to tři až čtyři stovky měsíčně, nepracující berou dávky právě pro to, aby měli z čeho živit sebe a své děti, takže s tím, že jim zaplatí obědy ve škole z dávek, už by se mělo počítat. Koledová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprostý souhlas.

      Vymazat
    2. Přesně tak jak pravdivé.. Z dávek přece nezaplatim dítěti oběd..hlavně že na brambůrky a Coca-Colu mají . Prvně své potřeby a potom možná jestli zbyde dětem na oběd.

      Vymazat