sobota 22. prosince 2018

Tak jak se jmenovala Kavárna paní Maškové?

Kavárna ..... paní Maškové.
Kolik teček, tolik písmen
Moje zcela nevinná otázečka na konci nedávného článku o současných Božicích zamířila do "divokých 90. let", jak s oblibou říkají někteří nespokojenci z řad našich spoluobčanů. Ano, zaběhnuté pořádky mizely před očima a řada lidí se pustila do toho, co je lákalo a chtěli to zkusit. I v Božicích vznikla řada soukromých živností, obchodů a služeb. Jednou z nich byla i Kavárna paní Maškové.


Taky jsem se tam párkrát stavil, takže si matně vybavuji, jak to tam vypadalo. Do prosincového čísla Božických novin roku 1992, které jsem v té době prakticky sám dával dohromady (a nebylo mi zatěžko naplnit šest čísel za rok), byla otištěna reklama této kavárny.
Vzhledem k tomu, že ti, s nimiž se častěji potkávám, po mě loudí, abych jim řekl, jak se jmenovala, že si nějak nemůžou vzpomenout, nabízím ještě jednu nápovědu. Dal jsem si tu práci a vyhledal ve svém nepřehledném archivu BOŽICKÉ NOVINY 6/92 a inzerát přefotil. Název jsem však ještě tentokrát zakryl.... Tak co, už si někdo vzpomněl, jak se jmenovala Kavárna paní Maškové?

             (lan)

Protože čtenář Pepa uvedl správnou odpověď, přidávám foto reklamy:


2 komentáře: