sobota 14. ledna 2012

Odkud letos přišla zima do Božic?

Mráz k nám přichází (vždycky) z Kremlu (jak pravil ideolog reformního komunismu Zdeněk Mlynář), ale odkud letos přišla zima do Božic? A ještě k tomu v pátek třináctého?

Nejdříve patřičně vyděsila hustou chumelenicí bohabojné božické občany, aby se vzápětí rozpustila do mokra a k večeru zahrozila povětřím i hrozbou ledovky či námrazy.
Zmatená byla i v sobotu dopoledne, jak dokládají připojené snímky z osmé a deváté hodiny dopolední. Foukalo, to foukalo, většinou ze západu, ale občas zasvištěl i ledový severák! Ha, už to mám: mráz přichází z Kremlu a letošní pomatená zima asi ze severní Koreje. Tam totiž i nemožné je možné a jistotu tam nemají dne ni hodiny, zvlášť když neumějí patřičně upřímně truchlit! My netruchlíme, my jsme rádi, že zatím docela ušetříme na topení a že se dá na jihu Moravy docela bezpečně jezdit i na nekvalitních silnicích. Tento způsob zimy taky svědčí firmám, které u nás zahájily rekonstrukci elektrické sítě a občané (zatím) netrpí, když je nutno v části Božic vypnout přes den elektrický proud. Tak ať nám ta zmatená zima vydrží co nejdéle. Kdo chce sníh, ať si za ním zajede na hory.

                                          Ladislav Nevrkla







1 komentář:

  1. Ta pravá ruská zima přichází až tento týden. Ještě v neděli nám svým způsobem bylo přes den teplo, v noci na pondělí lehce přituhlo, v úterý 31.1.2011 jsme už ráno pocítili, co to znamená, když se řekne, že "mráz štípe..." (-10 stupňů). Ty pravé mrazy ale mají prý teprve přijít. Škoda. Zase mi zmrzne fíkovník. (lan)

    OdpovědětVymazat