neděle 27. ledna 2013

3. školní ples příjemně překvapil (+video)

Ani letos nechyběl v kalendáři božických společenských akcí tradiční školní ples a ani letos nebyl stejný jako ten loňský či předloňský. Oč méně bylo "doplňkových" součástí programu, o to přívětivější nálada panovala prakticky v celém areálu kulturního domu.
Zásluhu na tom mělo několik faktorů. Nejen podle mého názoru to byl především výběr kapely GENETIC, která u nás v Božicích ještě nehrála a která dokázala po celý večer navodit výbornou atmosféru a v průběhu večera vytáhla na parket prakticky každého. Repertoár staví na kvalitně hraném i zpívaném pop-rocku v kombinaci s jinými žánry (klasickým rockem, staropražskými kuplety, country i lidovkou) a nás všechny dostala tím, že jejími členkami jsou zpěvačka Jana Kočí (Hanzlíková) a její neteř Iva Hanzlíková, "válící" na klávesy jak Jirka Valenta z Olympiku! Klobouk dolů!
Druhým faktorem byl klidný podle připraveného harmonogramu plynoucí průběh plesu. Večer neměl hluchá místa, čas byl na všechno, co k dobrému plesu patří. A třetím pozitivním faktorem bylo i letos předtančení připravené tentokrát Mgr. Ladou Glacovou a Mgr. Naděždou Vidovou. Jak zdůraznil ředitel školy Mgr. Jan Peterka, který ples zahajoval, cení si zvláště přístupu čtyř bývalých žáků školy, že vypomohli i letos a parket tak mohli mladí tanečníci zaplnit v dostatečném počtu párů.
Díky zvláštnímu fenoménu posledních let, že se na zábavy chodí "až na desátou", viděla úvodní provedení předtančení zhruba polovina návštěvníků plesu. Naštěstí i letos se tato oblíbená součást plesu opakovala a tak si jí nakonec užili všichni dosytosti.
Video z předtančení doufám bude, ale jelikož můj "vrchní střihač" Pavel není dnes doma, tak bude až zítra večer. Snad.
                                                           Ladislav Nevrkla

Zleva Marie Kuthanová a Pavel Šenkeřík, Dana Fruhwirtová
a Dominik Drechsler, Hana Hanzlíková a Pavel Beníček,  Eva
Čapková a Robin Šotkovský, Eliška Mlčková a Jiří Čada,  Lucie
Skřivánková a Jan Kreuzwieser, Aneta Krajčová a Matěj Zifčák, Michaela Kročilová a Vlastimil Urban,
Martina Švédová a Roman Šob, Romana Soukupová a Petr Nevěčný (zastoupil nemocného Štěpána Vidu)

Na basu Jan Šotkovský, na bicí Mirek Raab, v popředí "naše"
zpěvačka Jana Kočí, frontman kapely Jan Sigmund a klávesová
"star" Iva Hanzlíková, to je Genetic







5 komentářů:

  1. Ke školnímu plesu přidáno video. (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Líbila se nám kapela,ani jsme netušili,že máme u nás takové výborné zpěvačky a muzikantky.

    OdpovědětVymazat
  3. ples byl jako každý rok skvělý, hudba vynikající, zpěvačka nejlepší :-) (jsem na to, že je moje sousedka, moc hrdá). Kuč.

    OdpovědětVymazat
  4. jenom k těm tanečním párům není to Aneta Krajčová a Vlastimil Urban ale Aneta Krajčová a Matěj Zifčák a Vlastimil Urban a Michaela Kročilová

    OdpovědětVymazat
  5. Chybu v popisce jsem už odstranil. Díky za upozornění, přehlédl jsem jména ve své soupisce a dvě jsem vynechal. Všem zainteresovaným se omlouvám. (lan)

    OdpovědětVymazat