sobota 5. ledna 2013

My tři králové (v Božicích) jdeme k vám ...

Obloha nad Božicemi nebyla v sobotu odpoledne 5.1.2013 nijak mimořádně přívětivá. Foukal vítr, bylo vlezlo, byť teploměr ukazoval několik stupňů nad nulou. Přesto bylo nakonec toto odpoledne hřejivé a radostné. Zasloužila se o to trojice božických koledníků: My tři králové jdeme k vám, štěstí, zdraví, vinšujeme vám...
Tříkrálovou sbírku u nás jako tradičně organizujeme znojemská Charita prostřednictvím Ing. Jarmily Hudcové. Letos bude celé Božice obcházet jediná skupina Tří králů (K+M+B) ve složení Valérie Drechslerová, Marie Machová a Anna Přibylová.
V naší ulici jsme je všichni přijali s otevřenými dveřmi, s otevřeným srdcem i otevřenými peněženkami. Zapečetěná pokladnička se pomalu ale jistě plnila, a to měla děvčata dnes v plánu projít ještě celou východní část Božic. Obávám se, že jim to nepříznivé počasí i blížící se tma moc neusnadnily. Čas na obchůzku Božic však mají až do 14.1.2013 a jak samotné kolednice říkaly, neobávají se, že by to nestihly.
A na cože vlastně prostřednictvím tříkrálové sbírky přispíváme? Především lidem v nouzi, lidem potřebným, lidem nějakým způsobem hendikepovaným a lidem v nouzi. Jestli si myslíte, že vám se nic takového stát nemůže a že se nemůžete ocitnout "na dně", tak jste na hlubokém omylu. A když ne vy sami, tak třeba někdo vám blízký, někdo z rodiny ... Jen v samotných Božicích přibývá takových spoluobčanů geometrickou řadou. A nedá se paušálně říct, že si to zavinili sami. Doba je dnes zrádná a pokud nebude existovat lidská solidarita, můžeme se zanedlouho setkávat i s tou nejsmutnější a nejtragičtější podobou lidského neštěstí. Už teď jsou toho plné Krimizprávy...
Kromě tříkrálové koledy můžete pomoci odesláním DMS koledy na číslo 87 777, odesláním finančního daru nebo zapojením se do tříkrálového Facebooku. Tříkrálový koncert můžete sledovat v neděli 6.1.2013 od 18 hodin na ČT 1.

                                                        Ladislav Nevrkla





4 komentáře:

  1. Dobrý den je pravda,že holky co vybírali peníze na sbírku si pokladničky rozbily a nechali si peníze?

    OdpovědětVymazat
  2. Zajimalo by mě kdo chodil ve skupině která vybrala jen 383kč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi to byla pokladnička, která byla v jedné z Jednot. Tam se toho moc nevybere. Také jsem si všimla, že většinou stojí jedna pokladnička na obecním úřadě. Tak to mohla být zrovna ona. Jana

      Vymazat
  3. Díval jsem se na oficiální web Charity - výsledky zatím ještě nebyly zveřejněny, pouze Průběžný výsledek Tříkrálové sbírky: Vážení přátele, oznamujeme, že k dnešnímu dni bylo rozpečetěno 270 ks tříkrálových pokladniček z celkového počtu 418 ks a výtěžek činí 980. 128,- Kč. Děkujeme!
    Ta informace o 383,- Kč se vztahuje k loňské sbírce v Božicích, kdy chodily 4 skupinky. Pokud vím, letos chodila pouze jedna skupinka a kolik nasbírali uvidíme během několika dní a určitě vás budu informovat. (lan)

    OdpovědětVymazat