úterý 22. ledna 2013

Ve florbalové lize nadějí Božice úspěšné


V sobotu 19. ledna 2013 jsme se podruhé v této sezoně vydali na turnaj Florbalové ligy nadějí. Jak je zvykem, na řadě v pořádání byly Hostěradice.



Z prvního turnaje jsme odjížděli spíše zklamáni. Jak z našich výkonů, tak z ne příliš florbalového průběhu nejstarší kategorie. Z obojího jsme tentokrát měli pocity lepší, a tak se z Hostěradic odjíždělo v sobotní odpoledne v lepší náladě. K tomu dopomohla i naší obcí nově zakoupená sada kraťasů a štulpen. Do této doby měli naši nejmladší pouze dresy. Není to však vše, co obec Božice mladým florbalistům v této sezoně věnovala. A obec není jediná, která naše florbalisty podpořila. To však podrobněji v některém z dalších článků. Zpět k sobotnímu turnaji.

Tentokrát zahajovala mladší kategorie. Té se podařilo vstoupit výhrou nad DDM Miroslav. Napínavý zápas s Prosiměřicemi nakonec skončil ve prospěch soupeře. Poslední utkání této kategorie bylo stejně jako ta předešlá velmi vyrovnané, ale šťastnějším týmem se nestal ten hostěradický, ale ten náš. Po minulém bodu za remízu si hráči 4.-6. třídy připisují body čtyři. A ze čtvrté příčky se tak i díky celkovému skóre posunuli na příčku druhou.

Nejstarší kategorie rozehrála svoji část dne také proti DDM Miroslav. Utkání bylo velmi napínavé a bez chvíle klidu. Ke konci si protihráči vedoucí brankou nakonec dokráčeli pro vítězství 3:2. Druhé utkání bylo proti soupeři, který na minulém turnaji neztratil ani bod a na první příčce tabulky se pyšnil skórem 23:3. Tým složený hlavně z žáků deváté a osmé třídy vyznává spíše netechnický a směrem k výhře účelný styl hry. My jsme si po minulém turnaji ujasnili, že toto není hra, kterou bychom chtěli předvádět i my. Od začátku tohoto souboje se však rodilo překvapení dne, kdy se náš tým dostal do vedení velmi technicky povedenou střelou. Oproti soupeři velmi mladý tým se spojil a tahal za jeden provaz. Soupeři nedovolil na větším hřišti jeho hru a postupně zvětšoval svůj náskok. Utkání nakonec skončilo 4:1 pro božické Pantery a všem, kteří byli přítomní, bylo jasné, že se jednalo o výkon, na který se bude vzpomínat ještě dlouho. Takovéto chvíle tvoří pravý tým a kamarády.
V posledním duelu dne nastoupili naši proti sousedům z Břežan. Pohledný florbal dopadl šťastněji pro náš tým, který si i díky této výhře na turnaji připsal cenné čtyři body. V tabulce se tak více přiblížil k druhé Miroslavi.
Opět si zaslouží pochvalu všichni hráči, kteří se na sobotní výsledky nadřeli. Samozřejmě nemůžeme ani tentokrát zapomenout na rodiče, již pomohli s dopravou.
Pozvánka - 2.3.2013 - tělocvična ZŠ Božice:
Pokud chcete být u těchto utkání i vy, máte 2. března 2013 jedinečnou příležitost. To se naši florbalisté představí na domácí půdě v místní tělocvičně, kam vás všechny za celý tým srdečně zvu.
Všechny fotografie v plném rozlišení naleznete ve fotogalerii na našich stránkách http://pantherszaci.webnode.cz.
                                                                                              Miroslav Fojtík   





  
     

1 komentář:

  1. Miroslav Fojtík25. ledna 2013 v 10:14

    Pro úplnost přidávám odkaz na stránky ligy http://www.ddmmiroslav.wu.cz/florbal.html, kde naleznete kromě pohledu jiné strany, průběžné tabulky a výsledky všech utkání.

    OdpovědětVymazat