sobota 31. srpna 2013

Dorost: Měli jsme na tři body, i když byl soupeř fotbalovější!

V neúplné sestavě, se dvěma žáky a bez náhradníků jsme v sobotu odpoledne nastoupili proti vedoucímu týmu soutěže, celku Višňové. Tak jsme improvizovanou sestavou soupeře  zaskočili, že jsme po první půli vedli 2:0. A kdyby Slávův lehký lob ve 44´, který skončil na tyči, padl do brány a my vedli 3:0, tak bylo po soupeři. Tomu věřte, pánové!
Dorost: Božice - Višňové 3:3 (2:0). Naše branky: Kamil Hanzal 1:0, Sláva Urban 2:0, 2:1, 2:2, 2:3, Jiří Čada 3:3.
Naše sestava: Robin Šotkovský - Adam Vařeka, Filip Kresan, Jiří Čada, Jiří Hanzal - Vojta Maruštík, Roman Šob (K), Sláva Urban, Kamil Hanzal - Tonda Kašpar, Radek Šob. Na lavičce od 45´ Lukáš Svoboda a od 70´ Broněk Horáček. K dispozici byli 3 zbrusu nové míče zn. Nike, které pro fotbalisty pořídila obec. Díky.
V silně oslabené sestavě jsme zpočátku dělali vše proto, abychom zabránili nátlakové hře soupeře a neinkasovali. Jenže soupeř byl bezzubý a my jsme zoubky vycenili . poprvé v 6´ nepřehledný závar zakončoval pěknou placírkou Roman Šob. Osmělili jsme se a vyráželi k nebezpečným ataků. V 9´ korunoval náš tlak Kamil, který naprosto s přehledem umístil doprostřed odkryté brány odražený míč po tvrdé střele Slávy. Ujali jsme se vedení 1:0.
V 10´ zachraňoval odkopem Vojta, ale pokračovaly i naše šance. V 16´ kopl Sláva velmi dobře VPK - polovysoká, točená, ale gólem neskončila. V 21´ kopal Sláva roh tak dobře, že v nastálém zmatku před brankou si domácí hráč sťukl míč do vlastní branky. My jsme tak nečekaně vedli 2:0.
Od 28´ nás hosté sevřeli a měli loženky - nejdřív vyboxoval Robin, podobně jako v 30´ byl jeho zásah úspěšný a štěstí jsme měli i v 38´, kdy šla nebezpečná střela vedle. Výborným obranným zákrokem  se prezentoval Adam. Višňovská střelnice byla naprosto neúčinná. Někteří z našich hráčů už touto dobou měli fotbalu plné kecky! Střídat ale nebylo kým. V závěru poločasu jsme se ale vzchopili a Sláva mohl dokonce ve 44´ zvýšit! Jeho lob skončil na tyči! A stejný hráč zakončil první polčas pěknou střelou, která skončila na horní síti!
Vstup do 2. poločasu se nám vůbec nepovedl. Náhradník Lukáš ve vypůjčených kopačkách zpočátku víc padal než hrál a hosté hned z prvního útoku snížili na 2:1.
Svůj přístup zpřísnil i zkušený rozhodčí Števica, který začal pískat neslušné výrazy. Hned dvakrát proti nám. Tlak hostů byl místy drtivý. Až v 55´ se do šance dostal Vojta, ale hlavičkoval nad. Kolem 60´´ nás zklamali hráči Višňové, kteří nepúrokázali obvyklý smysl pro fair play. Jejich hráč zůstal ležet (nešlo o faul) a naši zakopli míč, aby mohl být ošetřen (po zásahu míče do obličeje). Když se rozehrálo, Višňovští nám míč nevrátili, naopak zaútočili a dali nám vyrovnávací gól z dobře kopnutého VPK - srovnali tak na 2:2.
Ve 62´ se dopustil snad jediné vážnější chyby náš gólman Robin. Střelu zdálky zaregistroval pozdě a najednou jsme prohrávali 2:3. Hosté povzbuzovaní trenérem byli na koni.
My jsme se ale nevzdávali a měli jsme i šance. Pěkně jsme kopli VPK a zaúpěli jsme po střele Romana. Sudí  dal žlutou Cigimu a upozornil naši lavičku, že by bylo dobré tohoto hráče vystřídat. Chtěli jsme tak učinit, neboť se z hasičské akce vracel Broněk (Broňo, díky za takový odpovědný přístup!), jenže v té chvíli se zranil Adam a my pár minut hráli v deseti. hrát v devíti by byl asi hazard. Broňa naskočil místo Adama a naše hra se zklidnila. Robin sice v 78´ opět vyboxoval gólovku, ale my jsme se vrátili do hry. Sice jsme zase pár minut hráli v deseti (to měl křeč Vojta), ale zvládli jsme to. Navíc i Cigi šel trochu do sebe a začal hrát zodpovědně. Málem se mu podařilo hlavičkou skórovat po rohu Slávy. Škoda, šlo to těsně vedle. nadějný byl i VPK v podáni Broni v 84, ale Slávova střela byla zblokovaná na roh. Jenže právě z toho roku, který kopal Sláva, dal pohotový Jirka Čada v nepřehledné situaci před brankou vyrovnávací gól - 3:3!
V závěru jsme ještě přestáli těžký závar před naší brankou, ale zaslouženou remízu jsme si už nenechali vzít.
Spokojení jsme byli i my na tribunách. Tak už jsme si dlouho nezafandili!

      Ladislav Nevrkla





3 komentáře:

  1. Štítary : Dobře, že jste je potrápili. Už u nás bylo vidět, že hrajete pěknej fotbal. My u nich byli minulý týden, bez třech hráčů zákl. jedenáctky (hráli za chlapi) a to co tam předváděl jejich rozhodčí z lidu to byla hrůza. Věděl jsem, že jakmile nebudou mít svého sudího, ale normálně delegovaného OFS, budou poloviční.

    OdpovědětVymazat
  2. Višňové: No jen samé keci ze Štítar, jejich hra byla bezzubá a jen občas se dostali za půlku. O tom svědčí i výsledek a rozhodčí zápas nijak dramaticky neovlivnil.Né vždy za vše může rozhodčí a když si vzpomenu na loňský zápas žák ve Štítarech kdy jsme vyhráli 2:0 a dloho jsme se trápili o výsledek ani jsme necekli že tam hrál v tu dobu na černo Šimka!!! A ještě k zápasu s Božicema s dorostem, k nim jsme dojeli v sestavě s 5 žákama, bez 2 nejlepších střelců a útočníků našeho dorostu! A nevím o jaká polovičatosti tu mluvíte když jsme stále na 2 místě a to hráváme stabylně s 3 žákama a poměrně mladým dorostem, mám dojem že končí jen 2 hráči! Není nic jednodušího než svou fotbalovou nemohoucnost hodit na sudího, tleskám pánové vaší nezaujatosti a o kvalitách pana rozhodčího Štěvici jsem se několikrát přesvědčil Cha, cha....to může napsat jen blázen a nebo někdo kdo nerozumí fotbalu.Pak už chápu tyto komentáře.
    PS: A vůbec nejlepší je se vymluvit na prohru vaších chlapů u nás na nekvalitní míče, to jsem se opravdu zasmál.Jeden stál asi 2950 kč co by jste ještě chtěli u vás jste třeba na žáky nedali dohromady ani 3 stejné míče bylo to jako v bazaru!! A to že se nějaký fanoušek posilněn ze stavění máje na posvícení trošku rozjel...to se stává ale aby na žákách se tak chovali vaši příznivci na polorozpadlé tribuně a uráželi pomezního i hráče tak to je u mě výchova!A asi nejhorší je ten důchodce co sedává blíže k hospodě tak to je unikum, ten by se měl naučit pravidla, protože ten nedělá nic jiného než že pořvává a to od začátku až do konce.....zameťte si před vlastním prahem než začnete někoho osočovat!!!

    OdpovědětVymazat