neděle 10. listopadu 2013

Fotbal: Kdyby to bylo 3:2 ...

Já vím, na kdyby se nehraje, a proto berte titulek s nadhledem. Konečný výsledek totiž svádí k domněnce, že jsme nic nehráli a dostali jsme půl tuctu jako hokeji.
Horní Kounice B - Božice 6:1 (3:0). Naši branku dal Evžen Egner a snižoval v té chvíli na 3:1.
Sešlo se nás v hledišti z Božic docela dost a tak se dalo zaslechnout hodně hodnotících postřehů. Ten asi nejvíc odpovídající realitě, byl ten, že "kluci musí získat zkušenosti".
Nastoupili jsme v sestavě: Michal Hrubý - Broněk Horáček, Vlasta Žilík, Zdeněk Chrenovský - Jiří Škrabal - Martin Zedníček, Evžen Egner, Michal Topolčan, Petr Procházka - Jiří Himal a Sláva Urban. Od 46´ chytal Marek Heimlich (za zraněného Michala), Michala Topolčana nahradil Roman Šob a Peťa P. se přesunul do střední zálohy. V 61´ vystřídal Dufu Cigi a v 87´ šel na hřiště Laďa Sedláček místo Čopka.

Rozhodčí ještě ani nefoukl do píšťalky a už jsme "prohrávali" 1:0. Na naší straně se nenašel nikdo, kdo by mával na pomezí. Jediný možný adept se totiž napsal na soupisku hráčů. A i s přivřením obou očí, pomezní, který měl být "náš", byl největší slabinou zápasu. Mával zásadně v náš neprospěch.
Domácí, v jejichž řadách bylo vidět řadu bývalých zkušených hráčů Áčka, se do nás pustili bez obalu. První vážnější ohrožení naší brány přišlo ve 4´, kdy na ležérní ale přesnou hlavičku k tyči musel náš gólman Michal ukázat svou hbitost. Z naší následné protiakce byl VPK. Kopal ho Žilda a Zdeněk dal málem gól!Střela však byla sražena na roh. Další náš pěkný útok začal v 9´ u Petra P. a přes Slávu šel do tutovky Dufa! Gólman však zúžil úhel a střela šla mimo. Ale bylo to z naší strany pěkné! Pak během dvou minut měli šance domácí. Po faulu kopal z půlky ve 12´ Zedňa VPK. Míč měl Sláva, pak Evžen a pěknou akci zakončoval Míša střelou po zemi, bohužel vedle.
Ve 13´ se povedla hrubka Žildovi a sólo zakončila domácí "desítka" vedoucím gólem podél vybíhajícího Michala - 1:0. Technická hra domácích slavila úspěch podruhé v 17´, i když tam domácí hráč bránil našemu gólmanovi ve hře. Bylo to prostě najednou 2:0. A ještě dostal od přecitlivělého sudího Paláta ŽK Míša za řeči. Ještě ve 20´ střílel pěkně Evža. V 25´ měli domácí roh a Míša T. vykopával míč z brankové čáry! Ufff!!! 27´ byla ukázková v tom negativním slova smyslu: Všichni naši běží za hráčem domácích, co centruje! Naštěstí šel míč podél naší brány mimo. V 28´ padá Míša po souboji o míč a musí být ošetřen. V té době jsme měli více než 5 minut více ze hry. Bohužel přišel další zkrat na levé straně naší obrany a perfektní centr uklidil v 35´ domácí hráč do naší sítě na 3:0. Naší obraně to prostě dneska úplně nešlo, i když jsme byli víc u balónu.
Nic jsme nevzdali, ale ani Zedňa, ani Míša neuspěli. Do konce poločasu byla hra už taková bezkrevná.
Do druhé půlky jsme šli se dvěma změnami v sestavě a zdravě nabuzení. "Pojďme vystřelit!", "Nemáme co ztratit!", to byly některé z pokřiků, kterými se hráči na hřišti povzbuzovali. A jde nám to. Střílí Peťa, Čopek, v krásné akci se blýskl střídající Roman. Jsme aktivní, bojujeme jako lvi, dá se říct skoro nadoraz! Všechno směřuje k našemu gólu. Dočkali jsme se v 55´: Dufa (levačkou) přesně nacentroval a Evžen nabíhající na tyč snižuje na 3:1. Jsme rozjetí a lační po dalším gólu. V 59´ následuje další Dufův centr, Evžen to měl na dlouhou nohu, pustil to ve vápně stojícímu Zedňovi, ten se mohl zeptat gólmana, kam to chce, místo toho to bez přípravy napálil z metru do gólmana a ten to vytáhl nad!!! Vyčerpaného Dufu střídá Cigi. Dufovi všichni za předvedenou hru tleskají. Zaslouženě. Broněk výborným zákrokem vypíchl na roh. Běžela 61´ a my jsme dostali branku přímo z rohu na 4:1! A bylo po nás!!! Jó, kdyby to bylo 3:2, bylo by to jiné ...
Domácí ještě využili dvou kiksů v naší obraně - v 80´ a 86´ - a postupně navýšili skóre na hrozivých 5:1 a konečných 6:1! "Takovej világoš!" No, je to pravda, ale pravda je i to, co jsem napsal. Bohužel na popis našich šancí se nehraje, hraje se na góly a těch prostě dáváme žalostně málo.
Hodnocení celé podzimní sezóny si necháme na příště.

                                           Ladislav Nevrkla




3 komentáře:

  1. Pane Nevrkla,to jste byl asi na jiným špíle,jinak by jste psal trošku jinak,ale budiž..To že jste měli v 1.půli více míč více na kopačkách neznamená,že jste byli bůhvijací,o zakončení nemluvě.Sudí pískal doře a pomezní by udělali to samý všude jinde..Jen pro ujasnění:při druhým gólu nikdo nebránil gólmanovi-prostě to tam propadlo,při vašem gólu to nebylo po centru,ale sražená střela kterou náš brankář s teží vyrazil(šla do protipohybu) a dorážka do prázdné byla na místě.Jo kdyby trefil odkrytou bránu o pár chvil později,mohl se zápas-možná-vyvíjet jinak,ale to je kdyby..Prostě jste na nás v neděli neměli a vaše smělé prognózy hrát v Božicích OP byly asi dost vyfantazírované,protože s tím co předvádíte...Ono by možná nebylo na škodě trochu té kritiky na vaše ovečky a né jen plakat(viz neděle),vymlouvat se a házet vinu na pomezní či sudí..Přesto přeji Božickým dobré jaro,protože to budete(při pohledu na tabulku)potřebovat jako sůl.. KOUNIČÁK-dědek

    OdpovědětVymazat
  2. Dík za doplňující reakci. Ty drobné rozdílnosti (na druhý gól, na sudí apod.) beru. Jinak jsem samozřejmě v Kounicích byl, rád jsem se sem po mnoha letech podíval, jenom jsme si říkali, jestli ještě děláváte maso atd. Upravili jste přístřešek pro diváky, ale máme za to, že udírna a lódna zmizely. A k našemu týmu: po sestupu z OP budujeme nový tým a to je vždycky obtížné. (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. To se pořád volalo dorostenci dorostenci. Tak teď hrají dorostenci,kterým je 35 let!!!

    OdpovědětVymazat