pátek 15. listopadu 2013

Fotbalová historie Božic: Víte, co se stalo 5.6.1955? (akt.)

Že nevíte, co se stalo ve fotbalové historii Božic dne 5. června 1955? To tedy není zrovna povzbudivé zjištění! Tento den jsme totiž utržili nejvyšší porážku při svém úvodním učinkování v Okresním přeboru okresu Mikulov, kam jsme tenkrát patřili.
Vlastně jsme stejným skóre prohráli během sezóny 2x. Jednou to bylo se Sokolem Březí a podruhé s vedoucím týmem přeboru Sokolem Hevlín. V obou případech se jednalo o "vysokou" porážku 0:3! Přitom s Hevlínem jsme o poločase drželi nerozhodný stav 0:0! a byli jsme velmi zklamání konečnou "vysokou" porážkou. Pamětníci tohoto utkání ještě žijí a na současný božický fotbal se dva z nich chodívají dívat, přičemž tehdejší elitní božický střelec Karel Hala nejst. chodívá celkem pravidelně a má - stejně jako Zdeněk Jandásek - VIP židličku k dispozici. Musím se jich zeptat, jestli ještě po 58 letech považují porážku 0:3 za vysokou!
Pro vás ostatní pamětníky (i nefotbalisty) mám drobný úkol: poznáte aspoň některé božické fotbalisty z roku 1955? Malou nápovědu jsem dal už v textu a další ještě přidám: je tam někdo z rodiny Barákových a Raušerových! Druhou fotografii jsem ještě trošku zvětšil. Tak snad se podaří ještě někoho identifikovat.
                                       Ladislav Nevrkla



2 komentáře:

  1. Na první obrázku jsou, horní řada: Barák, Romaňuk, Beneš,......., Josef Cabák, Laďa Barák, spodní řada: Beneš, Raušer,........., Jandásek, Karel Hala st..
    Druhý obrázek - to už je horší, pouze: Ševeček, Raušer, Hala st., ........

    OdpovědětVymazat
  2. Já nabídnu pár jmen - členů fotbalového oddílu. Třeba se vám pamětníkům někdo z nich vybaví: Milan Čalkovský, Oldřich Holý, Karel Balousek, Miroslav Jandásek, Libor Hanousek, Josef Horváth, Radoslav Hrdlička, František Opletal, Jindřich Šebeček, Radoslav Škrabal, Vlastimil Švancara, Zdeněk Vašat, ... (lan)

    OdpovědětVymazat