úterý 17. prosince 2013

Božická rotunda hostí vzácné živočichy

Znalci našich reálií vědí, že v Božicích lze najít prakticky všechno! Chceš něco z pravěku, máš to mít! Chceš něco ze sportu? Žádný problém? Příroda? Nádherná! A právě po stopách jednoho úkazu se dneska vydáme.
Božická rotunda je skutečně krásná. Není to rotunda románská, je to rotunda sklepní, ale krásná je. Zatím nebyla příliš využitá, ale to se změní. Při přípravě sobotní akce - vernisáže dřevořezeb právě zde - byly při obhlídce terénu zjištění zajímaví hosté uvnitř. Visí bez hnutí na cihlových zdech a dělají, že je v současné době nic nezajímá. Uvidíme v sobotu. Nevím, jak často se s netopýry potkáváte, ale když nedávno při obhlídce jiné božické historické památky spadl netopýr na zem, vydával prý velice nepříjemný zvuk!!!! Až šel mráz po zádech, jako kdyby měl co chvíli přilétnout jeho známější příbuzný Hrabě Drakula! To už by byl jiný mazec! I tak jste v sobotu a v neděli zváni na ochutnávku, na výstavu i na netopýry.

            Ladislav Nevrkla



1 komentář:

  1. Sice nevím, o který sklep se jedná, ale zajímalo by mne, jak "dopadl" sklep, který kdysi patřil Nevídalům (byl prodán) a nacházel se na konci ulice, kde bydlí Crhonkovi-Hanzlíkovi. Byl to neskutečné krásný sklep se vším všudy. (me)

    OdpovědětVymazat