úterý 3. prosince 2013

Parková úprava Božic

Zatímco v okresním městě Znojmě je už delší dobu vzrůšo kvůli necitlivé úpravě centrálních znojemských parků, v Božicích probíhá parková úprava prostranství obce ve spolupráci se zahradním architektem a tak probíhající úpravy přijímáme s porozuměním.
Aktuálně probíhá úprava parčíku před Zedníčkovým. Kdybych vás tam teď poslal a zeptal se vás, co se tady změnilo, tak mi možná ani v první chvíli neřeknete. Tak potřebná a vhodná totiž ta současná úprava je.
Samozřejmě, zmizel starý živý plot, který se nejen obtížně udržoval, ale byl i různě prorostlý invazními rostlinami a navíc byl najednou nefunkční a (po vysazení nového živého plotu do pásu podél silnice) vlastně nevhodný. Bránil totiž nádhernému rozhledu do okolní krajiny. Nyní se nám otvírá poetický obraz od Křídlovic přes Lechovice po Čejkovice, je zde vzdušno a světlo (já fotil v sedm ráno, takže toho světla trošku chybělo!). Snad to pomůžu i sousednímu lesoparku Niva pod Božicemi. Zasloužil by si to.

           Ladislav Nevrkla




9 komentářů:

  1. vzdušno to jo ale zkuste si v zimě ráno jít tuto trasu za sněhového fučáku a to se bylo před tím dřív kam schovat ted´budem chodit po silnici aby nás ten výhled neodnesl"

    OdpovědětVymazat
  2. Správnej Křídlovák jezdí do Božic autobusem takže ho žádný severák neodnese :-)

    OdpovědětVymazat
  3. A je to opět tady.Cokoli se tady udělá jsou okolo toho jenom negativa.Náhodou dobry nápad.A moc pěkný výhled

    OdpovědětVymazat
  4. Proč negativa, jenom názor.To se nesmí?

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to mnohem líp než dřív, ale ještě pořád tomu něco chybí

    OdpovědětVymazat
  6. Tak prosím, napište sem svůj návrh, nebo ho řekněte na radnici. Určitě ta aktuální situace není definitivní podobou prostranství. Pamatuji si moc dobře, jak bývalý starosta Ing. Zd. Čurda zdůvodňoval zavážení rokle u Hanákových (Chlubnových) tím, že zde bude upravena nějaká stezka do lesoparku! V pátek navečer je zastupitelstvo, Ing. Čurda chodívá pravidelně a vždy s nějakým diskuzním příspěvkem vystoupí, tak by se mohlo tentokrát diskutovat k tomuto tématu. Myslím, že je to téma docela "výživné". V dobrém slova smyslu. (lan)

    OdpovědětVymazat
  7. To je pořád řečí kolem pozitiv a negativ.Někomu se to líbí někomu né každý jsme jiný a estetické cítění máme taky každý jiné a někdo žádné.Každopádně otázka lesoparku je otevřená už tolik let že vykácením živého plotu cca po 7 letech nic neděláním s tímto prostorem je až zarážející co je kolem řečí.Je sice pravda že se otevřel krásný výhled na krajinu ale nic víc.Za 14 dní si toho nikdo nevšimne.Co řeknem za rok na tento prostor.Jó kdysi se to tu zaváželo má tu být parčík s lavičkama možná i něco dalšího ale jediný co se udělalo po několika letech je že se vykácel živý plot kolem chodníku.Ono je dobré plánovat do budoucna ale když se něco začne tak by se to mělo taky dodělat a né spustit 10 akcí ale nedodělat žádnou.

    OdpovědětVymazat
  8. Ing. Čurda přítomen byl, ale diskuzi na toto téma se vyhnul. (lan)

    OdpovědětVymazat