neděle 29. prosince 2013

Vandalové řádili v Božicích i o svátcích

Ani volné sváteční dny neodradili vandaly od jejich činnosti. Těžko říct, co je motivem všech těch siláků, sprejerů a jiných "tvůrců". Každopádně vzhledu naší obce jejich díla určitě neprospívají. zcela určitě naopak.
Betonový květináč u obchodního bloku u hřiště jsme za pomoci jednoho mladého muže dali na místo (hlína bohužel zůstala vysypaná), betonový roh u kostela zůstal němým svědkem dál, tam to chce odborný zásah.
Škoda, že i v tyto dny musím nějaký materiál věnovat tomu, co nás netěší.

           Ladislav Nevrkla


6 komentářů:

  1. Na jednu stranu je to lumpárna a je vidět že kamerový systém by se šikl.Na druhou stranu když vidím jak odborně byl roh,respektivě slepenec vybetonován se divím že ještě nespadl sám nedej bože na někoho.Doufám že tím odborným zásahem na opravu nebude pověřen stejný člověk který ho zbudoval poprvé.Pokud ano ať ho někdo poučí že než tam dá beton musí obě zídky navrtat a provázat nahoře i dole roxorovou tyčí.

    OdpovědětVymazat
  2. Včera a dnes jsem se procházela po Božicích, a byla jsem překvapena... nemile. Tam, kde včera ještě nic nebylo (šla jsem stejnou trasou), se přes noc objevily nápisy nastříkané přes šablonu Antifa. Nevím, co to znamená, ale je to hrůza... někdo se šíleně nudí...
    V Božicích u Jednoty v čekárně se včera večer "bavili" čtyři chlapci. Nevím, co tam dělali, asi kouřili... trávu? Ráno byly všechny plakáty visící na tabuli vedle čekárny zhořelé... Ó jaké hrdinství! Zapálit nástěnku, co to má za smysl? Ty kamery by byly úžasné, rodiče by se asi hodně divili, čím se jejich děti baví! Snad kamery zaberou.., protože teď kam se podíváš, tam je něco poničené... Štve mě to moc!!!
    Ivana Mrňová

    OdpovědětVymazat
  3. ale to ještě nic neni,oproti tomu co včera večer dělala omladina u tabule na plakáty,které zapalovala a divala se jak to hoří .A mněli s toho velkou radost.

    OdpovědětVymazat
  4. Budeme si v Božicích dál hrát na to, že nevíme jaká individua tady ty nápisy Antifa stříká po zdech ?

    OdpovědětVymazat
  5. Jednou večer když jsem vycházel od hostince P. Kudličky cestou okolo zastávky u P.Míče jsem viděl jak "mladí" občané naši vesnice koupou u lamp co jsou vybudované na chodníku u hřiště. Kopali tak dlouho dokud se lampy nezhasli. Dokonce vím kdo to byl ale co z toho pokud člověk nemá důkazy to aby si každý u sebe nosil foták či kameru.

    OdpovědětVymazat
  6. Ono ani tak nejde o tu kameru či foťák víceméně jde o to svědectví a za ním si stát. Sice bez důkazů je to slovo proti slovu ale aspoň by si příště dali vandalové pozor a věděli že nejsou všichni lidé lhostejní k tomu co se kde děje.Nejtěší je udělat ten první krok jelikož sme v Božicích jeden druhého známe a jak se říká každý dobrý skutek je po zásluze potrestán.

    OdpovědětVymazat