středa 12. února 2014

Na železnici dějou se věci aneb přednáška dr. Kacetla v kině Marta

Dr. Jiří Kacetl a starosta Karel Hala
Úterní přednáška dr. Jiřího Kacetla v božickém kině Marta se docela povedla. Za velmi slušné účasti návštěvníků jsme se pomocí powerpointové prezentace projeli proti toku času po železničních trasách z Vídně do Hrušovan, za Znojma do Hrušovan a poté až do Brna. Zakončili jsme to stylově až ve žhavé současnosti.
Několika fotografiemi dokumentuji atmosféru, k samotné problematice historie budování se vrátím podrobněji v příštích dnech. Velmi příjemným zpestřením a doplněním atmosféry akce byla výstava železničních artefaktů a různých zajímavostí z železniční stanice Božice, kterou připravili otec a syn Hudcovi. Oběma moc děkuji za spolupráci, stejně jako starostovi obce Karlu Halovi za podporu.
Prostředí kina je určitě na takového akce vhodné, jenom je třeba dotáhnout do konce celkovou úpravu studené a vlhké budovy. Jsem přesvědčen, že se k tomu musí jasně postavit i budoucí zastupitelstvo. Osudy historicky i aktuálně cenných budov v naší obci moc nemáme, o to větší péči a pozornost si zaslouží.
O dalších akcích Vlastivědného spolku budete včas informováni na tomto webu, přivítáme i podněty vás občanů a čtenářů.

                        Ladislav Nevrkla











Žádné komentáře:

Okomentovat