úterý 11. února 2014

Nad jednou problematickou stavbou

Problematická stavba u Jednoty
Škoda, že už nežije stará paní Rábková. Ta by nám asi k této stavbě řekla leccos zajímavého. To, že dneska toto místo vypadá tak, jak vypadá, je výsledkem poslední - řekněme rovnou nepovedené a z hlediska dopravního velmi problematické úpravy.
Nejsem žádným silničním odborníkem, jenom těmito místy denně projíždím (byť nezatáčím směrem ke Kolonii)  a vždycky si říkám, který projektant se může pod něco tak nepovedeného podepsat?
Vím, že se připravuje úprava parkovací plochy u Jednoty (ta je stejně nepovedená), ale možná by stálo za to zahrnout do celkové úpravy i tuto vpusť se zábradlím. Nechám to na diskuzi, tady i na zastupitelstvu.

                                         Ladislav Nevrkla

3 komentáře:

  1. Dobrý den,nějak mi uniká podstata věty,,stavba nepovedená a z hlediska dopravního velmi problematická". Možná je pravda že je vpusť zbytečně rozlehlá a místo zábradlí bych použil palisády a zastropil ale zas na druhou stranu to byl určitě účel aby tam bylo vidět kvůli nepořádku.Co se týče z hlediska dopravy nevidím v tom problém.Kdyby tam nebylo zábradlí už by tam někdo sjel a kdyby tam místo vpustě byl trávník už by byl odbočujícími auty uježděn.Jediné v čem vidím problém je malé parkoviště jelikož pokud tam stojí auta kolmo k silnici je tam někdy problém aby se 2 auta vyhli.

    OdpovědětVymazat
  2. Záměrně jsem použil trošku expresivní výrazivo, ale ... Ti, co řešení dopravních situací přeci jenom více rozumějí, říkají (a vy to možná potvrzujete), že vpusť měla být více nahoře (nikoliv tak puštěná dolů do křižovatky), že by to byl býval nebyl žádný problém (a asi by to ani při případné úpravě nebyl neřešitelný problém) a že by se tam lépe z kopce zatáčelo nadměrnějším vozidlům. Námitka, že tam nadměry nemají co dělat, neobstojí, protože až na Kolonii budou nadměrná vozidla jezdit tak dlouho, dokud jim nevybudujeme jinou provozní komunikaci. S tím parkovištěm je to samozřejmě jasné! P.S. Ví někdo, proč jsem zmínil dílo paní Rábkové? (lan)

    OdpovědětVymazat
  3. Ano máte pravdu že vpusť nemusela být tak dlouhá a ukončení mohlo být výš tzn. na hranici trávníku ale zas bych řek že ta vpusť je tak dlouhá záměrně a to skrze to parkoviště jelikož si myslím že to parkování bylo nedomyšlené vůdči počtu aut a mělo se parkovat podélně s komunikací.SA

    OdpovědětVymazat