sobota 16. května 2015

Otvírání Hraběcí studánky posedmé. S novým programem a velkou návštěvností (+ video a foto 16.5.)

Rok se sešel s rokem, počasí překvapivě přálo, pořadatelé opět aktualizovali program a u Hraběcí studánky bylo v pátek 8.5.2015 před polednem i po poledni živo a veselo. Těší nás, že tomu tak bylo i zásluhou početných skupin návštěvníků z Božic.
Program letošního 7. ročníku otvírání Hraběcí studánky (kryté empírově upravenými pískovcovými deskami z roku 1810) byl tradičně spojen s cyklovýletem, ale letos byl opět aktualizován a doplněn zajímavými doprovodnými akcemi.
Velmi celému programu  prospěl návrat do prostředí Karlovských rybníků a Hraběcí studánky. Tento romantický kousek přírody navozuje sám o sobě přátelské a příjemné prostředí a nejlépe odpovídá úvodním slovům starosty Šanova Petra Škarka o společně sdílené radosti občany Šanova, Božic a jejich přátel. Také volba letošního hudebního doprovodu byla trefa do černého. Lesní koncert v podání kvarteta lesních rohů a dalších dechových nástrojů v podání Metropolitního orchestru Brno byl přímo balzámem na duši. Nádherné melodie jako by vycházely přímo z tajuplné studánky a dodaly akci skutečně hraběcí příchuť.
Děti pod vedením "sluneční královny" Markéty Kalinové nacvičily nové vystoupení a paní školnice Olga Kubišová v roli paní Vody studánku odemkla. Na prostranství u studánky se sjely dvě skupiny cyklovýletů - jedna jedoucí po tradiční Muchově stezce ze Šanova přes Emín, druhá startující u kulturního domu v Božicích a jedoucí přes božickou Kolonku. Taky tradiční dárečky pro každého návštěvníka - tentokrát skleněný hrneček - potěšily.
Stánky, aquazorbing (jestli máte někdo foto, pošlete mi je na probozice@centrum.cz) a lukostřelba, to byly doplňkové akce přímo u studánky. Zaznamenal jsem skupinky cyklovýletníků, kteří se sjely u Studánky, poté přejeli na rybářské závody k Božickému rybníku (nachází se též na Příčním potoce podobně jako Karlovské rybníky) a následně se vrátili buď na aquazorbing  na rybníku Prostřední Karlov čili na Čtvrťák nebo nahoru k hájence kdysi paní Michalcové na lukostřelbu. Bylo to fakt moc pěkné sváteční odpoledne.

Video a fotografie z akce čekají na vás!

            (lan)









































2 komentáře:

  1. Pěkný večer...moc děkujeme za krásné video

    OdpovědětVymazat
  2. Super akce, příští rok se taky chystané��

    OdpovědětVymazat