pátek 21. srpna 2015

Fotbal: A.S.A. Únanov - zkušený soupeř

S fotbalisty Únanova jsme v okresním přeboru měli v minulosti již tu čest se potkat. Bylo to v sezoně 2009/2010 a sehráli jsme s nimi svůj první zápas v této soutěži. Prohráli jsme doma a na konci soutěže i venku. Byl to tenkrát soupeř nadmíru silný, neboť právě spadl z krajské I.B tř. a chtěl se rychle vrátit zpátky.


To se jim taky podařilo a my byli první obětí! Letos máme Únanov jako druhého soupeře a je prvním, ke komu zajíždíme. Jestli dáme do utkání to, co do úvodního mače s Hostimí, nemám o náš výsledek obavy. A dokonce si myslím, že můžeme i překvapit.

Únanov má svoje webovky - http://www.founanov.cz/ - ale zdají se mi nějak málo aktuální.
Jedna věc mě tam ale zaujala, a to taková přehledná tabulka jejich umístění v soutěžích. Do I.B tř. poprvé postoupil v po sezoně 1968/1969 (kdy Božice poprvé vstupovaly do okresních forbalových soutěží na Znojemsku, a to ve IV. tř.). Poté hrál Únanov téměř nepřetržité krajské soutěže (I.B tř. a sem tam i I.A tř.). Jenom výjimečně spadl do okresu. Dva roky v okresním přeboru za sebou hrál naposledy v sezónách 1993/1994 a 1994/1995. Současnost je tak v posledním pětačtyřicetiletí nejhorším obdobím, neboť v okresním přeboru Znojemska zahajuje již svou třetí sezonu (2013/2014, 2014/2015 a nynější 2015.

O tom, že by Únanovští rádi navázali na svou slavnější minulost není pochyb a svědčí o tom i výsledek úvodního zápasu IM SPORT OP 2015.

Aktuální zápas:
Únanov A – Božice NE 23.8.2015 16:30 Peřinka st. Wiener Kacká 

                                                                                              (lan)

Zpravodaj OFS z úvodního kola:

Fotbal v okrese – v přeboru gólů jako máku IM sport OP
 Únanov-Hostěradice 9:1 (2:0). Zápas vyzněl jednoznačně pro domácí, ti si i s chutí zastříleli. Hosté stačili vzdorovat jen do přestávky, po ní se rozjel únanovský brankostroj. Střelecky vynikl Jiří Dočekal, autor čtyř gólů, dva přidal Zdeněk Sivera, po jednom zaznamenali Matěj Holub, Radek Stuchlík a Robin Janda. Hosté se dočkali čestného úspěchu v 90. minutě, penaltu proměnil Marek Procházka.

Božice-Hostim 3:2 (2:1). Zápas na hřišti domácího nováčka s loňskou štikou přeboru přinesl docela zajímavý a bojovný fotbal. Domácí šli do vedení ve 12. minutě, když Michal Topolčan umístil odražený míč do hostimské branky. Hosté vyrovnali svým elitním střelcem Pavlem Strakou na 1:1 po rychlé akci ve 37. minutě. Do šaten šli domácí s vedením 2:1, když penaltu za faul ve vápně proměnil Jakub Rambousek ve 42. minutě. Druhá půle byla spíš velkým bojem, hosté se snažili vyrovnat, což se jim v 63. minutě podařilo brankou Jiřího Plíška. Ve šťastném závěru se v 81. minutě ujala přesná střela k tyči, kterou vyslal střídající Roman Šob, a domácí Božice zvítězily v důležitém vstupním zápase zaslouženě 3:2. Pískal L. Nikolai.


1 komentář:

  1. V sobotu porazil M.Krumlov B IE Znojmo B 2:0. V naší bývalé III.B porazily Břežany Jamolice 3:0 a Suchohrdly u M. remizovaly s Vedrovicemi 0:0. (lan)

    OdpovědětVymazat