neděle 30. srpna 2015

Fotbal: Jara přišel o kus zubu, ale přispěl také k vítězství (akt.)

IM SPORT OP: Božice - Miroslav B 3:2 (1:1)
Naši hráči dlouho nemohli najít správný recept na zhuštěnou obranu hostů a v 9´ dokonce inkasovali po rychlém brejku z kopačky Martina Vrby. Hlavičkou vyrovnával ve 27´ Jara Jandásek po přesném centru Jury Pavelčíka. I druhou půlku začali lépe hosté a v 50´ opět vedli díky gólu Martina Novotného. Domácí se však nevzdali, zkoncentrovali své síly, zpřesnili hru a dvěma ukázkovými góly Pavla Ležáka "Lopíka" v 78´ a 81´ vybojovali zasloužené vítězství.

Očekávané změny v naší sestavě se nekonaly, a tak nás ani moc nepřekvapil pomalejší začátek. Zatrnuli jsme však hned v 1´, kdy po zaváhání naší obrany neproměnili hosté tutovku, v níž se překvapený miroslavský hráč ocitl. Nedařilo se nám založit rychlý útok, kterým bychom rozvrátili zabetonovaný prostor před brankou Miroslavi. Hrálo se prakticky jenom na polovině hostí. Slibný útok po ose Kája - Jirka - Míša nebyl dobře zakončen. A jako blesk z čistého nebe přišla studená sprcha v 9´, kdy jsme po rychlém brejku poprvé inkasovali - 0:1.
Výrazně jsme přidali, dvakrát za sebou musel zasahovat hostující gólman, ale Míšovy centry dneska marně hledaly správného adresáta. Rozehrávka - to byl včera náš kardinální problém!!! Hosté podnikaly ojedinělé rychlé výpady ze zajištěné obrany a vždycky to "smrdělo". Ani Honzovy centry dneska "neměly oči", prý se mu na tvrdém terénu nehrálo dobře a v 47´ byl střídán. po odehrané čtvrtce zápasu jsme jen suše konstatovali: Už sedmý centr zprava, který jsme promarnili!" V 26´ byl ve slibné pozici faulován Honza, Jirka poslal supr centr do vápna na nabíhajícího Jaru a jeho přesná hlavička znamenala vyrovnání na 1:1.
Náš místy až drtivý tlak můžu popsat minutu po minutě, třeba takto:
28´- Evžen netrefil výborný centr před bránou
29´- Pěkná střela Jirky -potlesk diváků
30´- Pěkná akce - centruje Honza - trenér jen jen těsně třel před brankou
31´ - Roman volil přihrávku místo tvrdé střely, kterou umí výtečně, do otevřené brány.

V 32´ kopali hosté roh a velká škoda, že Lopíkovi nevyšel následný brejk. podobná situace byla v 35´, kdy ještě Jirkovu střelu srazil obránce na roh. Ani další roh se Honzovi nepodařilo zakončit. Jeho pěkný lob gološ vychytal. Pozdrav brankářovi poslal v 37´ Roman a hned na to nedal Lopík gólovku!!!
Ve 40´ měl po dlouhé době plné ruce práce náš gólman Míša, když propadla naše levá strana. A dobře jsme zazmatkovali ve 42´ nepovedeným pokusem o offsajd systém. Uff, to by tak ještě scházelo!!!

Do druhé půlky nastoupil možná trošku odvážně místo Míši Top náš nový dorostenec Patrik Ležák a v 47´ vystřídal s bolestí hrajícího Honzu Rambo! Měli jsme však slunce v zádech a chuť dát vedoucí gól. Místo toho jsme se nechali přitlačit - marné bylo fanouškovské povzbuzování: Hoši, trošku to hrejte! - a hosté toho využili v 50´. Opět to zatáhli po levé straně a po skrumáži před naší brankou měl hráč číslo 11 před čárou ještě dostatek času si míč připravit a poslat do naší svatyně podruhé! Stav 1:2 se mi na světelnou tabuli dával hodně těžce.
Hostům, kteří měli na lavičce pouze jednoho náhradníka, začali postupně odcházet síly a více faulovali. "Musíme střílet, i z úhlu, ono se to může vyplatit! Do útoku se zapojoval i Jara a při jednom zákroku mu soupeřův loket na tváři vyrazil část zubu! Pálíme to do zhuštěného prostoru. "Oni hrajou h...o a my se jim v tom podřizujeme!, zněl další z fanouškovských komentářů. "To není dobře poskládané mužstvo! Kdo co teď hraje, bych chtěl vědět?" Hosté odkopávají a chybují. V 78´ naši využili nakopnutí před miroslavskou branku, chyby gólmana a Lopík poslal "profesorsky" míč nádherně "pod víko"!!!! Ochozy vypbuchly nefalšovaným jásote. Měli jsme dvojnásobnou radost: že jsme vyrovnali a že se konečně trefil Lopík!!!! Bylo to 2:2 a bylo nám najednou lehčeji a veseleji. Viděli jsme, že to jde!!! A hned další centr za obranu se nám povedl a tečovaný míč (Evžen?) skončil těsně mimo. Zkušený Jirka Pavelčík poslal přesný pas po zemi do běhu Lopíkovi a ten svůj brejk bezpečně a ukázkově proměnil!!!! Ujali jsme se vedení 3:2 a euforie z vedení dala na chvíli zapomenout na předchozí trápení.
Od 84´ jsme postupně takticky vystřídali zbylé tři hráče, a tak si aspoň pár minut zahráli Broněk Horáček, Vojta Maruštík a Martin Zedníček, a odpočinout si šli Zdeněk, Lopík (s bouřlivými ovacemi a dlouhotrvajícím potleskem) a Evžen (též s potleskem). I v nastaveném čase jsme vývoj zápasu udrželi pod kontrolou a radujeme se tak ze zaslouženého vítězství a tří cenných bodů.

Tabulka: 1. Hevlín 3 3 0 0 21:0 9 2. Práče 3 3 0 0 12:3 9 3. Únanov 3 2 1 0 14:2 7 4. Hostim 3 2 0 1 7:5 6 5. Božice 3 2 0 1 7:9 6 6. Mor. Krumlov B 3 2 0 1 5:7 6 7. Mikulovice 3 1 1 1 1:2 4 8. Hrádek 3 1 0 2 6:6 3 9. Rakšice 3 1 0 2 8:9 3 10.-11. IE Znojmo B 3 1 0 2 7:11 3 10.-11. Jaroslavice 3 1 0 2 7:11 3 12. Hostěradice 3 1 0 2 4:13 3 13. Dobšice B 3 0 0 3 4:10 0 14. Miroslav B 3 0 0 3 2:17 0

Jenom tolik, že jsem měl po celý zápas neskutečnou žízeň, navíc když na mě víc než polovinu zápasu svítilo intenzivní sluníčko, a tak to musím nějak napravit, když na hřišti to nevyšlo.












Jara právě přišel o kus zubu ...


Táta Lopík uděluje rady synkovi při jeho premiéře ...


Mladší žáci: Anička Čečilová sestřelila Olbramky
Božická hráčka Anna Čečilová dneska ukázala, jak můžou holky hrát kvalitní fotbal. S olbramovickým stoperem si skutečně vyhrála a hattrickem se podílela na našem jasném vítězství.




                   (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat