neděle 30. srpna 2015

Fotbal: Dorostenci proti Višňové nepřesvědčivě. Některé sobotní výsledky okresních fotbalů

V sobotním utkání na domácím hřišti božičtí dorostenci zůstali za očekáváním a s Višňovým B pouze remizovali 1:1. Jestli bylo na vině pouze tropické vedro nebo nějaká páteční seance, nevím. Každopádně jsme očekávali lepší výkon i konečné vítězství.
Shlédli jsme pouze první poločas, abychom se poté přesunuli do Břežan a očekávané derby Břežany - Čejkovice. Dá se říct, že jsme si co do kvality zápasu moc nepomohli, v Břežanech byla aspoň výborná fotbalová atmosféra.

Dorost: Božice - Višňové B 1:1 (1:0). 
¨Byli jsme zvědaví na nové tváře v našem dorosteneckém týmu a těšili jsme se na ukázkové akce. Změna byla na postu brankáře (asi neplánovaná) a zbytek týmu taky působil jako se potkali na hřišti poprvé. Ani obvyklé opoře, kapitánovi a tahounovi mužstva Romanovi se tentokrát nedařilo, stejně jako druhému našemu pilíři Tomáši Tóthovi. Mladý Lopík, střelec našeho vedoucího a jak se ukázalo později i jediného gólu se potřebuje trošku víc rozehrát, příslibem každopádně zůstavá, podobně jako Petr Kašpírek. zaujali nás tak prakticky dva hráči, a to záložník Kája a útočník Messi. O Kájových kvalitách se přesvědčujeme i v týmu mužů v OP, Messi má velký fotbalový potenciál a vidíme ho jako velkou naději božického fotbalu. Je levonohý, pohotový, rychlý, bojovný a vůbec fotbalový!!!

Ve 12´ udělal pěknou akci Kája a pohotový Lopík ml. ji bezpečně zakončil. Ujali jsme se zaslouženého vedení 1:0. Měli jsme mít i tak výhodu, neboť soupeř se vymlouval, že jeho někteří hráči mají v nohách již dvě utkání (žáků a "A"týmu). Taky občas zápolili s křečemi i celkovou vyčerpaností. Nic z toho jsme bohužel nedokázali využít. Tutovku trestuhodně spálil ve 14´Tom, jehož hlavička šla z metru do břevna!!!
Ani Lopík nezužitkoval dobrou příležitost ve 29´a stejný hráč poslal ve 33´míč po Kájově centru z malého vápna těsně mimo. Ojedinělou příležitost měli hosté ve 42´, ale míč třel břevno.
Druhou půlku jsme neviděli, podle očitých svědků vystřelili hosté na naši branku dvakrát, z toho jedna ze střel skončila v 72´ v naší brance a rozhodla o konečném výsledku 1:1.




Tom a Ondra - naše opory vzadu

Lopík ml.

Kája a Messi





Pijeme zásadně nealko ...





Lopík v akci


Standardky má v režii Roman



Z dalších sobotních zápasů:
IM SPORT OP: Mor. Krumlov - Dobšice B 3:1

III.B: 
Břežany - Čejkovice 2:1 (0:1)
Viděli jsme druhou půlku,prakticky pod stálým tlakem Břežan, ale s vedením Čejkovic. Kapitulovali až v závěrečné čtvrhodince, kdy odešli fyzicky. V brance Čejkovic se blýskl náš hostující hráč Honza Szabó. Zavzpomínal na svoje brankářské začátky a oba týmy by ho ve své brance rády viděly!
Čejkovice vedly od 42´ gólem Bartese z penalty, za domácí vyrovnal v 78´ Nevoral po dorážce vyraženého míče a vítězství zajistila nádherná bomba Richarda Bobka v 86´.

Vlasatice - Olbramovice 5:4 (2:1). vedoucí branku dal domácí kapitán Matuška v 19´, na 2:0 zvyšoval Trčka, hosté snížili Radimem Čeperou gólem do šatny z penalty. Brankostroj se rozjel ve druhém poločase. Domácí navýšili svoje vedení až na 5:1 góly Škarka, Houště a podruhé Matušky v 56´, 58´a 62´. Hosté vystřídali dva hráče (už v poločase jiné dva) a hned  dvakrát skórovali a snížili  na 5:3 - góly dávali Balík a opět Radim Čepera. Když v 80´ snížil Jiří Čepera na 5:4 bylo o drama zaděláno až do konce.

Jamolice - H. Kounice B 2:0
Vedrovice - Šanov 1:0
Bohutice - Suchohrdly 0:2                 
                                                                      (lan)










Žádné komentáře:

Okomentovat