pondělí 3. srpna 2015

Na kole z vinice do vinice aneb z Božic do Božic

Letos již popáté můžete v sobotu 8.8.2015 potkat v různých částech Božic skupinky cyklistů. Bude se z velké části jednat o účastníky akce Na kole z vinice do vinice, který pro nás připravují Vinné sklepy Lechovice - Borotice.
Start a cíl je u železničního přejezdu u nádraží Božice. Odjezd  (start) účastníků je plánován na 10 hodinu (ovlivnit či odložit start může nepříznivé počasí) a na 35 km dlouhé trase projedete devíti vinice. Předpokládaný čas na absolvování je 4 hodiny, může se však protáhnout, pokud se více zdržíte na některém ze tří degustačních míst: 1. U Auerova kříže - 2. vinice U Lipky - 3. Zámek Lechovice, Restaurace Lechovice a sklep.

Božickým a českokřídlovickým katastrem projedou cyklisté v úvodní části ( přejezd u nádraží, vinice u sv. Donáta, Kolonie u Dvora, Nová hora (Terasy), Stará hora) a v závěrečné fázi putování (zámeček Samota (Allein), Božický mokřad a nádraží Božice).

Zváni jsou všichni, kdo rádi jezdí na kole nádhernou přírodou a vinicemi na katastru Božic, Borotic, Oleksovic, Lechovic a Českých Křídlovic a kdo mají zájem ochutnat vína, která zrála na vinicích po trase.

                   (lan)



1 komentář:

  1. Je připraveno nových 6 termínů pro ročník 2019. Těšíme se! ;-)
    https://www.vslechovice.cz/z-vinice-do-vinice

    OdpovědětVymazat